|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bil, çoban, diyarların, hasret, sözleri, uzak, yıldızı, özlem, şunu |
![]() |
Şunu Bil Uzak Diyarların Çoban Yıldızı - Hasret Ve Özlem Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şunu Bil Uzak Diyarların Çoban Yıldızı - Hasret Ve Özlem SözleriŞunu Bil Uzak Diyarların Çoban Yıldızı - Hasret ve Özlem Sözleri Şunu bil uzak diyarların Çoban Yıldızı, Her gece avuçlarıma düşüyor yüreğin! Bir adam koyalım ortaya, sıradan, hepimizin arasında dolaşan bir tip olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir hikaye yazalım bugün sizinle, başını ben getireyim, sonunu isterseniz siz söyleyin , aşk üstüne olsun ve ne olur içinizden geçen bir sonu yakıştırın kendinizce, ![]() ![]() ![]() Bir adam koyalım ortaya, sıradan, hepimizin arasında dolaşan bir kişilik olsun, hepimiz kadar sıradan ve hepimiz kadar farklı, hepimiz gibi kaygıları, hepimiz gibi sıkıntıları ve aşkları olsun, acılar yaşamış olsun mesela! Ki herkesin acısı kendisine büyüktür ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve bir kadın, tam beklenen saatte, soluksuz kalmış bir adamın tam aradığı şey ellerinde, çat kapı girsin hikayemize bir rüyada! Ellerinde “Bir Ümit” dudaklarında eski bir türkü gelip talip olsun adamın o her yanı yaralı yüreğine! Biraz bizim adama benzesin ama ![]() ![]() ![]() Şimdi hikayeyi biraz hüzünlendirelim, hep öyle değil midir, her aşk biraz arabesktir bizim memleketimizde! Bizim hikayemizin arabesk tarafına gelince; iki insan atmak isterken tek yürekte! Ayrı şehirlerde nefes alıyor olsunlar dilerseniz! Aralarında uzun mesafeler olsun, tepeleri sisli dağlar ve kenarında insanların piknikler yaptığı soğuk sulu ırmaklar olsun! Akmak isterlerken birbirlerine delice ve ihtiyaç duyarlarken birbirine! Sadece sesi elektriğe dönüştürüp tüm duygularını kaybettikten sonra karşı tarafa tekrar ses olarak ileten icatlarla özlemlerini gidersinler! Bakışsız, ki adamın en değer verdiği şey olsun bakışlar! ona göre bakışlar ele vermiştir hep insanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam geceler boyu yıldızları seyreder, o uzak kentte de aynı yıldız görünüyordur aslında ve çok dikkatlice baktığında kadının yüzünün yıldızların birinde suret bulacağını düşünür, mucize gibi mi geldi size? Peki aşkta biraz mucize değil midir? Bilmişlikten değil bağışlayın! bende sonunu merak ediyorum işte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve kilometrelerce ötelerde kadın! Yıldızları seyredip dilekler tutmaktadır belki! Adamın gözleriyle bir kez olsun karşı karşıya gelmek, ufak utangaç dokunuşlarla tanımaya çalışmak yüreğini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk en zayıf noktasıdır belki! Belki en ihtiyaç duyduğu zamanda tanımıştır adamı! Yaralarını sarmalıdır şiirlerle adam ve her dokunuşta bir yara silinmelidir geçmişten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani dostlar sözün özü şudur aslında! İki insan var ortada Geçmişi yaralı, aşkları yaralı ve yürek tarumarken tanırlar birbirlerini Siz heves diyebilirsiniz Muhtaçlık diyebilirsiniz, Başkaları aşk diyebilir, Ben hikayeciyim bir şey diyemem, onlar aşk zannediyorlardır belki de! Bildiğimiz tek gerçek var! Sebebi ne olursa olsun, sonuç olarak o rüyayı gördüler, ianandılar ki birbirlerine birer emanet verdiler! Ee zaten sebepler hep yokmudur, bir şey sebep olur ki aşk var olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Bir Ümit "di herşey ilk başta Peki ama " Bir Ümit " aşkı doğurmaya yeter mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
Şunu Bil Uzak Diyarların Çoban Yıldızı - Hasret Ve Özlem Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şunu Bil Uzak Diyarların Çoban Yıldızı - Hasret Ve Özlem SözleriUsandım yesermemıs umutsuz bahceyı beklemekten,usandım,tarla kusunun sesınden usandım bu yurekten kendımden usandım durup durup senı ozlemekten:-(( hasretım rengıne sıyahmı desem agarmak bılmıyor sonsuz geceler ya gulerdım ya olurdum gorsem omrumden uzansa sensız geceler ![]() ![]() ![]() Kaybetme korkusu taa ıcımdeyken, bekle dıyorsun, donecegım bırgun ![]() ![]() ![]() ![]() Gel desem sevıyorum senı don desem senı nasıl ozledım bır bılsen ![]() ![]() ![]() Yuregım umulmayan yaralarla basedemezken bır tatlı ask gulusu ozledı gozlerım ve sen hangı alemde hangı duslerde ısen gel cun kı gulusunu "cok ozledım" sesıne mevsımlerın egıldıgı,gozlerıne baharın agladıgı,aglar gıbı gulmenı,dokunuslar gulecek gıbı duran yuzunu ozledım ![]() Ansızın bır duygu koruklenırse yuregınde aklına takılırsa uzaklar, ve bırde kulakların cınlarsa amansız , bılkı! Bıryerlerde ozlenmıssındır ![]() ![]() ![]() Senı her ozledıgımde kalbıme bı yıldız cızıyorum,artık benımde bır gokyuzum var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|