Beklediğimsin, Özlediğimsin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beklediğimsin, ÖzlediğimsinHani bazen insanın "zaman ve mekan üstü" anları olur Sanki ruhun bedeninden ayrılır ve sen "sen" i izlersin göklerdeki bir yerlerden![]() ![]() Zaman ve mekan üstündesindir o an ve geçmişini de "an" kadar yaşanır bulursun gözlerinin önünde![]() ![]() Derin bir muhasebeye dalarsın![]() ![]() Kapanmamış defterleri görür, çektiğin sıkıntıları yeniden yaşar, acılanırsın Güzel anlarını, " Bir ömre değer " dediğin anları hatırlar ve geçip gittiğini görür , gamlanırsın![]() ![]() Çoğu zaman umudun kırılır, geleceğine endişe ile bakarsın![]() ![]() Ve sabrını tüketir geçmişin elemi, geleceğin endişesi![]() ![]() Bir an göklere yükseldi sandığın ruhun, " Küt " diye düşer bedeninin içine![]() ![]() Ve hayat yine çekilmez bir yük olur, zayıf omuzlarımızda![]() ![]() ![]() Babam derdi ki : "İnsanın kendi kendine ettiğini, yedi düvel bir araya gelse edemez " Bir cümleyle anlatılan büyük hakikat![]() ![]() Her şeyin "Ben" de başlayıp, "Ben"de bittiğini, yaşananın " An" da başlayıp " An" da bittiğini ne kadar da geç anladım![]() ![]() Biliyor musun Yağmurum! Bunu bana farkettiren sen oldun Geçmişin ve geleceğin arasında bunaldığım bir anda, tüm meşguliyetlerini bir kenara bırakıp, saatlerce sohbet ettin benimle![]() ![]() ![]() Yüzümü güldürdün, yüreğimi güldürdün![]() ![]() Ve sonra birden ciddileşip sordun ya bana : " Mutlu musun ?" " Mutluyum" dedim "Peki şimdi ne olacak?" dedin ![]() ![]() Ne demek istediğini anlamamıştım önce Sonra devam ettin : "İnsanların çoğu kendilerine bu soruyu sorup, "an"ın güzelliğini ellerinden kaçırırlar " dedin![]() ![]() Haklıydın![]() ![]() Yaşanan sadece " An" vardı ![]() ![]() Zaman da bir mahluktu ve ölüp gidiyordu![]() ![]() Altı ayda bir vücudumuzdaki tüm hücrelerin yenilendiğini düşünürsek, senede iki kez bile "Ben" yeni bir "ben" e dönüşüyordu![]() ![]() Ruhum, fikirlerim, düşüncelerim ise bu değişimi her " An" yaşıyordu ve yaşamalıydı![]() ![]() Bunca değişim içinde sahip olduğum tek şey " An" idi![]() ![]() Onun güzelliğini de kaçırmadan yaşamak gerekirdi![]() ![]() Hep okuduğum , ama tam idrak edemediğim bir Hadis-i Şerif vardı : "İki günü bir olan ziyândadır " Boşa geçen zamanlarımı, " An"larımı düşününce , "ziyân" larımın büyüklüğünü hesaplayamıyorum![]() ![]() Yağmurum! ![]() Sana boş yere " Yağmurum" demedim ben![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her damlanla, çölleşen yüreğim ve fikriyatım yeniden canlanıyor, yeşeriyor![]() ![]() Sen kurak gönlüme rahmet oldun![]() ![]() Solan goncalarıma can, anemik ruhuma kan oldun![]() ![]() Anladım ki yıllarca beklediğimsin![]() ![]() Özlediğimsin![]() ![]() Bir kelimeyle yüreğimi anlatabildiğim, bin kelime etmeden gözlerimle konuşabildiğimsin Yağmurum ![]() ![]() Beklemekteyim damlalarını![]() ![]() Helalleşmek için sesinle soluğunla![]() ![]() ![]() |
|
Beklediğimsin, Özlediğimsin |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beklediğimsin, ÖzlediğimsinBaliklarin sevgisini bilirmisin birbirlerine dokunamazlar ama sevgilerini hep yüreklerinde hissederler bende simdi sana dokunamiyorum çünkü sen hep yüregimdesin |
|
|
|