Prof. Dr. Sinsi
|
Dostum Sürpriz Sevgimi Uçuruyorum Göklere
DOSTUM 
Derdini dinleyecek bir dosta bir an bile ihtiyacın olursa, olacaksa eğer  Yüzünde parıldayan gözyaşlarını silecek,kurutacak birini,yakınında istiyorsan eğer  Herkesten sakladığın sırların varsave onları paylaşacak birini istiyorsan eğer  Sıkıntılarından kurtulmak için bir dost elini, desteğiniarıyorsan eğer  Zor gününü sana geçirtecek cıvıl cıvıl bir ses istiyorsan eğer  Sana çok önem verenve seni çok düşünenbirini istiyorsan eğer  Umutlarını paylaşan, tasalarını yumuşatmaya çalışan birini özlüyorsan eğer  Sana saygı duyan biriyle beraber olup,kendini bulacaksan;ben, benim diyeceksen eğer  Ve etrafında olup bitenlerden nasıl etkilendiğini anlayacak birine ihtiyacın varsa  Buradayım Burada olacağım 
SÜRPRİZ
Evin kapısı vurulduğunda yaşlı kadın güçsüz bacaklarıylahole doğru ilerledi Gelenler, oğlunun asker arkadaşlarıydı Her ikisi de elini öptükten sonra uzun boylu olanı: -Pek fazla vaktimiz yok anacığım, dedi Birkaç saat koparıp hayır duanı almak istedik Kadın, büyük bir telaşla: -Olmaz öyle şey , diye atıldı Birşeyler yedirmeden sizi bırakır mıyım hiç? Yaşlı kadın bu sözleri, eşinin ve oğlunun sağlığındaki günlerin vermiş olduğu alışkanlıkla bir çırpıda söylemiş, fakat işin nereye varacağını düşünememişti Diğer asker , saatine baktıktan sonra: -Peki anacığım , diye karşılık verdi Karnımız tok ama yine de ikişer yumurta kırarsan yeriz Esasında delikanlı, kadına bir zahmet vermemek için böyle demiş ve bahçede detavukları gördüğünden , işi en basit şekliyle geçiştirmek istemişti Onların son günlerde sadece iki yumurta yaptığını, ve evde de başka birşey bulunmadığını nerden bilecekti? Yaşlı kadın,mutfağa doğru yönelirken, şimdi yan odada oturan gençlerle birlikte askerlik yaptığı sırada, vatan hainleri tarafindan şehid edilen yavrusunu düşünüyordu O da arkadaşları gibi, sahanda yapılan yumurtayı ne kadar çok severdi Kadın, titrek elleriyle yumurtaları kırmaya çalışırken , ister istemez üzülüyor ve misafirlerine, fakirliğini hissettirmemenin çarelerini arıyordu İyi ama çocuklar ikişer yumurta dedikleri halde, tabaklarında sadece birer yumurta gördüklerinde ne olacaktı? Yaşlı kadın, daha fazla birşey düşünemedi Ve acizliğinin verdiği tevekkülle, yumurtaları alıp kırdığında, nur yüzü sevinç gözyaşlarıyla ıslandı Her iki yumurta da , çift sarılı çıkmıstı
SEVGİMİ UÇURUYORUM GÖKLERE
Bir uçurtma uçuruyorum, Gönlümden, gökyüzüne doğru Kuyruğu sevgi ile süslenmiş, İpliği birkaç sevgi sözü, Rüzgârı içten bir bakış, Terazisi mutluluk olan Bu uçurtma duygum, Bu uçurtma kendim Süzülüyor göklerde sevginin kanatları ile Bulutlar okşuyor tenimi, beyazın saflığı ile, Dünyayı görüyorum, üzerinde siyahlıklar ! Hiç yüzünden çıkan savaşları görüyorum, Bir yanlışın sonucu, sokak çocuklarını görüyorum Ağlayan anneleri görüyorum, Çocuklarına hasret anneleri Yok yere çalınan hayatları görüyorum, Sadece para için satılan hayatları Parayı tek hedef seçmiş insanları görüyorum,Dalından koparılan gülleri, Çocuksuz kırları görüyorum Kırlar solgun, sessiz, üzgün Gözyaşı görüyorum, Üzüntü görüyorum, irkiliyorum… Gözlerimi kapatmak istiyorum, Sonsuza kadar hiç açmamak, Fakat, Evet evet yanlış görmüyorum,Az da olsa pembelikler de var dünyada, Sevgiyle gülümseyen insanları görüyorum, Gülüne kavuşmuş bülbülün,Sevinç melodilerini dinliyorum, Kırlarda koşan çocukları görüyorum, Kırlar yeşil, kırlar mutlu, Birbirini gerçekten seven insanları görüyorum, Dostluk, dürüstlük, hoşgörü görüyorum, Balıkların sudaki oynaşmalarını görüyorum,Karınca katarlarının neşe içerisinde geçişlerini görüyorum, Evet, evet artık siyahlıkları görmüyorum, göremiyorum, Sadece pembelikler süslüyor dünyayı, Haykırmak istiyorum dünyaya, seni seviyorum diye, Tüm sevgimi siyahlıkların üzerine örtmek istiyorum, Sevgi ipliğiyle, ulaşılmaza ulaştırmak istiyorum sevgimi, Çok mu zor, pembelikleri görmek,Çok mu zor, "seni seviyorum" demek, Çok mu zor, gülümsemek, Bir deneyebilsek, Dünyada siyahlıklar kalmayacaktır
|