Salgın Geçti Artık, Lütfen Korkmayın! |
11-17-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Salgın Geçti Artık, Lütfen Korkmayın!Salgın geçti artık, lütfen korkmayın! Çoğunuzunki gibi bizim eve de uğradı grip İlk gelişi değildi bu, son gelişi de olmayacak Her zamanki kadar “sıcak”kanlıydı Hatırı için bol meyve çıkardık, bitki çayları hazırladık, yastığı yorganı ise bir süre kaldırmadık Gelişini pek fark edemedik ama o iki gün oturdu salonun başköşesinde Sonra “misafirlik üç gün, ben yarın gidiyorum” dedi Zaten ya sizden gelmişti veya size gitti, her seneki gibi Salgın geçti arkadaşlar, lütfen korkmayın artık! * Küresel soygun bir yana, bu arada iç pazarımız da patladı: Kelebek gibi havadan avlansa, her ölünün üstüne virüs yığacak olanlar var! Soru ise şu: Bağışıklık sistemi sağlam ve kronik/ağır hasta olmayan kaç vatandaş domuz gribinden öldü? Lütfen fark edin: Asıl ilgilendiğim virüs değil, virüslüler değil Yatıştırılması gereken; korku tüccarlarından satın alınan panik! Günahtır, insanlar eziyet çekiyor Geçen gece, nöbetteki doktor arkadaşıma gittim İnanılır gibi değildi: Acilin önü ana baba günü! Görevliler maskeli, hasta ve yakınlarının ağızlarında mendiller, burunlar yakaların içinde Kimse kimseye dokunmuyor, bakmıyor Suratlar yerde, gözler korku dolu Çamaşır suyuna benzeyen ağır bir dezenfektan kokusu Öğrendim ki: Bugün aşı olan birinin 15 gündür virüs almamış olması ve gelecek 2 hafta virüsle karşılaşmaması lazımmış Çünkü aşı 15 günde tesir ediyormuş! 15 gün önce böyle panikte değildik 2 hafta sonra da bu halde kalmayacağız Yani, hastalığı atlatanlarımız için de, hastalanacak olanlarımız için de iş işten geçti! Ve yani, sakin olun; salgın geçti! Bundan sonra; “hayatta kalanları biz kurtardık“ masalını anlatacaklar, gülüp geçin! * “Ölüm” koca sözlüğün içinde tek kelimedir sadece Bu birkaç harf, büyüteç altında gayet iri gözükür Hele teleskopla bakılırsa; dünyayla ölüm aynı cesamettedir! Muammer Erkul