![]() |
Sadece Son Sözleri İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadece Son Sözleri İçinArkadaşlık üzerine bi hikeye ![]() ![]() ![]() Savaşın en kanlı günlerinden biriydi ![]() >ileride, kanlar içinde yere düştüğünü gördü ![]() >siperden çıkaramayacağı gibi bir ateş altındaydılar ![]() >hemen: >- Komutanım, bir koşu arkadaşımı alıp geleyim mi? >"Delirdin mi?" der gibi baktı teğmen ![]() ![]() ![]() >- Gitmeğe değmez oğlum, arkadasın delik deşik olmuş ![]() >ölmüştür bile ![]() >Ama asker o kadar ısrar etti ki, teğmen izin vermek zorunda kaldı ![]() >- Peki, dene bakalım! >Asker yoğun ateş altında fırladı siperden güçlükle arkadaşının >yanına kadar gitti, yaralı arkadaşını sırtlandığı gibi taşıdı ![]() Birlikte >siperin içine yuvarlandılar ![]() >nefese bir kenara yıkılmış askere döndü: >- Sana hayatini tehlikeye atmaya değmez, dememiş miydim? Bu zaten ölmüş ![]() ![]() ![]() >- Değdi Komutanım, değdi! Dedi asker ![]() >- Nasıl değdi, arkadasın zaten ölmüş, görmüyor musun? >- Gene de değdi komutanım, çünkü yanına vardığımda henüz yasıyordu ![]() ![]() ![]() >Ve onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim için ![]() ![]() ![]() >Ve hıçkırarak, arkadaşının son sözlerini tekrarladı: >"Geleceğini biliyordum!" >GELECEĞİNİ BİLİYORDUM! Kalbimizde "arkadaşlık" denilen bir duygu var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sadece Son Sözleri İçin |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadece Son Sözleri İçinSen gülerken yanındakilerde güler ama ağlarken yalnız ağlarsın onun için öyle bir ağaca yaslan ki asla yıkılmasın öyle bir dost edin ki seni asla bırakmasın |
![]() |
![]() |
|