|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arkadaşlıkla, düşünürlerin, ilgili, sözleri, ünlü |
![]() |
Ünlü Düşünürlerin Arkadaşlıkla İlgili Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlü Düşünürlerin Arkadaşlıkla İlgili SözleriÜnlü düşünürlerin arkadaşlıkla ilgili sözleri ![]() Mehmet Akif Ersoy: Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası, dostunun yüz karası, düşmanının maskarası Mme Dorothe Deluzy: Bir düşmanı affetmek, bir dostu affetmekten daha kolaydır Montaigne : dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur Napolyon : Gerçek dostlar yıldızlara benzerler Karanlık çökünce ilk onlar gözükürler Nietzche : Güller , laleler , bütün çiçekler solar Çelik ve demir kırılır ama sağlam dostluk ne solar ne de kırılır Nietzche : Tam dostluk benzer arkadaşlar arasında olur Pittacus : Ne dostuna iyi, ne düşmanına kötü de Pythagoras : dostlarımla beraber olduğum zaman yalnız değilim O dakikadan sonra da iki kişi değiliz Pythagoras : Ufak hatalar için dostunla darılmaktan sakın Robert Louis Stevenson : Kendine verebileceğin en iyi hediye iyi bir dosttur Senaca : Ömrünü seyahatle geçirenler birçok otelci bulur,ama dostluk kuramaz Shakespeare : Aklın bağlamadığı dostluğu, akılsızlık kolayca çözebilir Shakespeare : Denendikten sonra dost edindiklerini bağrına bas, ama her ilk tanıştığınla, hemen el sıkışıp dost olma Shakespeare : dost yarası yaraların en derinidir Shakespeare : Felaket, dost sayısını sıfıra indirir Shakespeare : Gece hırsızın, ışık hakikatin dostudur Shakespeare : Ne kimseden borç al, ne kimseye borç verçünkü ödünç para veren , çok kere , hem parasından olur, hem dostundan Shakespeare : Sen benim için, güzel dostum, asla yaşlı olamazsın Çünkü seni ilk gördüğümde güzelliğin neyse şimdi de öyle görünüyor Shakespeare : Zamanın, kime dost, kime düşman olacağı bilinmez Uzakdoğu Atasözü : dostluk, mantar yemeği gibidir Zehirli veya zehirsiz olup olmadığı ancak yendikten sonra belli olur Victor Hugo : Eski elbiseler eski dostlar gibidir Voltaire : Tanrım, beni dostlarıma karşı koru, kendimi düşmanlarıma karşı korurum |
![]() |
![]() |
|