Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadaşlıkla, düşünürlerin, ilgili, sözleri, ünlü

Ünlü Düşünürlerin Arkadaşlıkla İlgili Sözleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ünlü Düşünürlerin Arkadaşlıkla İlgili Sözleri

Ünlü düşünürlerin arkadaşlıkla ilgili sözleri

Mehmet Akif Ersoy: Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası, dostunun yüz karası, düşmanının maskarası

Mme Dorothe Deluzy: Bir düşmanı affetmek, bir dostu affetmekten daha kolaydır

Montaigne : dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur

Napolyon : Gerçek dostlar yıldızlara benzerler Karanlık çökünce ilk onlar

gözükürler

Nietzche : Güller , laleler , bütün çiçekler solar Çelik ve demir kırılır ama sağlam dostluk ne solar ne de kırılır

Nietzche : Tam dostluk benzer arkadaşlar arasında olur

Pittacus : Ne dostuna iyi, ne düşmanına kötü de

Pythagoras : dostlarımla beraber olduğum zaman yalnız değilim O dakikadan sonra da iki kişi değiliz

Pythagoras : Ufak hatalar için dostunla darılmaktan sakın

Robert Louis Stevenson : Kendine verebileceğin en iyi hediye iyi bir dosttur

Senaca : Ömrünü seyahatle geçirenler birçok otelci bulur,ama dostluk kuramaz

Shakespeare : Aklın bağlamadığı dostluğu, akılsızlık kolayca çözebilir

Shakespeare : Denendikten sonra dost edindiklerini bağrına bas, ama her ilk tanıştığınla, hemen el sıkışıp dost olma

Shakespeare : dost yarası yaraların en derinidir

Shakespeare : Felaket, dost sayısını sıfıra indirir

Shakespeare : Gece hırsızın, ışık hakikatin dostudur

Shakespeare : Ne kimseden borç al, ne kimseye borç verçünkü ödünç para veren , çok kere , hem parasından olur, hem dostundan

Shakespeare : Sen benim için, güzel dostum, asla yaşlı olamazsın Çünkü seni ilk gördüğümde güzelliğin neyse şimdi de öyle görünüyor

Shakespeare : Zamanın, kime dost, kime düşman olacağı bilinmez

Uzakdoğu Atasözü : dostluk, mantar yemeği gibidir Zehirli veya zehirsiz olup olmadığı ancak yendikten sonra belli olur

Victor Hugo : Eski elbiseler eski dostlar gibidir

Voltaire : Tanrım, beni dostlarıma karşı koru, kendimi düşmanlarıma karşı korurum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com