![]() |
En Mükemmel Dostum Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Mükemmel Dostum ŞiirleriEn Mükemmel Dostum Şiirleri Karşılıklıdır Dostluk El eli yıkar derler elde döner yüz yıkar Tek taraflı değildir karşılıklıdır dostluk Fazlası enayilik insan canını sıkar Tek taraflı değildir karşılıkıdır dostluk *** Kapım bir kez çalarsan ben iki kez çalarım Halimi bir sorarsan ben iki kez sorarım Aptal yerine koyma nefretle hep anarım Tek taraflı değildir karşılıklıdır dostluk *** Cafcaflı sözler ile aklımı çelme sakın Dost kapına gelince sen de dosta bir bakın Gururlanma bir kulsun insana ol ki yakın Tek taraflı değildir karşılıklıdır dostluk *** Senin kapın altından bizim ki bakırdan mı? Gönlümüz aşağıdan senin ki yukardan mı? Kendin ne zannedersin yoksa bir yaradan mı? Tek taraflı değildir karşılıklıdır dostluk *** Ruhi insanı sever yolunda olur heder Unutma insanlığın sonu insana gider Hoşgörüler her zaman insanı insan eder İnsanlıklar sevgiyle karşılıklıdır dostum 25092008/OLTU Ruhi Hatunoğlu Sadakat Eskidenmiş Sevmeye kalkışmıştık, bizim olmayan yâri Oysa gerçek sevgili, her şeyden olan arî Fısıltıya aldanıp, terk ettik gerçek yâri …Katıksız çok sevmeler, sadakat eskidenmiş …”Dostluk, vefa geçersiz; bunlar hep eski,” denmiş Sevenlerin durduğu, öyle mekânlar vardı, Kezzap dil dönüp durdu kıskançlıktan kudurdu Çokça vesvese verdi, hem de canımdan vurdu …Karşılıksız sevmeler, sadakat eskidenmiş …”Dostluk, vefa geçersiz; bunlar hep eski,” denmiş Billur çeşmeler vardı, bal gibi su akardı Bahçelerde çiçekler, altın, zümrüt takardı Melekler her an orda emre hazır bakardı …Gailesiz sevmeler, sadakat eskidenmiş …”Dostluk, vefa geçersiz; bunlar hep eski,” denmiş Salınarak yürürdü sevgililer kol kola Kimsede yok düşünce, düşüren kötü yola Yüreklere su vermez, bekler ki yürek sola …Umursayan sevgiler, sadakat eskidenmiş …”Dostluk, vefa geçersiz; bunlar hep eski,” denmiş Yüze dost görünenler, arkadan hançerler bak Gece gündüz demeden muhakkak ışığın yak Düşmanı iyi tanı, dostunun gönlüne ak …Kadir bilir sevgiler, sadakat eskidenmiş …”Dostluk, vefa geçersiz; bunlar hep eski,” denmiş Elazığ, Kasım 2009 Güneri Yıldız |
![]() |
![]() |
|