Arkadaşlıkla Alakalı Sözler |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arkadaşlıkla Alakalı SözlerArkadaşlıkla alakalı sözler Sıradan bir arkadaş, sizi asla ağlarken görmez Gerçek arkadaşın omuzları, sizin gözyaşlarınızdan sırılsıklam olmuştur Sıradan bir arkadaş, sizin anne ve babanızın adlarını bilmez Gerçek arkadaş ise, onları adres defterine not eder Sıradan bir arkadaş, verdiğiniz partiye bir sise şampanya getirir Gerçek arkadaş ise, hazırlığınıza yardim etmek için erken gelir ve geç saatlere dek size evinizi temizlemeniz için yardim eder Sıradan bir arkadaş, o yatağında uyurken ona telefon etmenizden nefret eder Gerçek arkadaş ise, sizin neden bu denli geç saatte aradığınızı sorar ve bir sorun olmadığını öğrenmek istediğini söyler Sıradan bir arkadaş, sorunlarınızı araştırmak için sizinle konuşur Gerçek arkadaş ise, sorunlarınızı çözmek için araştırır Sıradan bir arkadaş, sizin duygusal yaşamınızı merak eder Gerçek arkadaş ise, sizin o konudaki acılarınızı paylaşır Sıradan bir arkadaş, evinize geldiğinde bir konuk gibi davranır Gerçek arkadaş ise, buzdolabınızı açar, kendine yiyecek bir şeyler hazırlayıp, kendi evindeymişçesine rahat davranır Sıradan bir arkadaş, onunla tartıştığınızda arkadaşlığınızın sona erdiğini düşünür Gerçek arkadaş ise, tartışmalarınızın aranızdaki dostluk ilişkisini bozmayacağını bilen kişidir Kargalarla yarenlik eden güvercinlerin tüyleri beyaz kalır; ama kalbi kararır Uçan kuş bile eşini bilir ve sürüsünü bulur Sen insansın İçine karışacağın adamları iyi seç Arkadaş edinirken yavaş ol Değiştirirken daha da yavaş Hakiki arkadaşlık sıhatten farksızdır; kıymeti, ancak elden gittikten sonra anlaşılır En iyi arkadaş, kendisinden başkasına, arkadaşlarını muhtaç etmeyendir Ben arkadaş gözü göremezsem bu gözlerim nemdir benim |
|