Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
monera, moneralar

Moneralar Monera Nedir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Moneralar Monera Nedir

Moneralar, Monera Nedir

Mavi-yeşil algler ve bakteriler, monera aleminde incelenir Bunlar prokaryotik hücrelerdir Yani çekirdek, mitokondri, kloroplast gibi zarla çevrili gelişmiş hücre organelleri olmayan, tek hücreli ve basit yapılı orga-nizmalardır Heterotrof (besinini hazır alan) ya da ototrof (besinini kendisi üreten) olarak beslenebilirler Moneralar tek tek yada koloni oluşturarak ya-şarlar

Mavi ve Yeşil Algler (Cyanophyta)

Sitoplazmalarında tanecikler halinde dağılmış klorofil pigmenti taşı-dıklarından yeşil renkte görünürler Bazıları klorofil pigmenti yanında fıkosiyanin (mavi renk) pigmentini de taşırlar Bunlar mavi renkte görünür-ler Genellikle tatlı su ve deniz sularının yüzeyine yakın yerlerde yaşarlar Kaplıca sularında ve saksı kenarlarında bol bulunurlar Bazı mavi- yeşil alg-ler havanın serbest azotunu bağlayarak toprakta azotlu bileşikleri oluşturur-lar Dolayısıyla bitkilerin azotu kolayca almasına yardımcı olurlar Toprağın verimini arttırırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com