Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ferdinand, kazandırdı, lindemann, matematiğe, neler

Ferdinand Lindemann Matematiğe Neler Kazandırdı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ferdinand Lindemann Matematiğe Neler Kazandırdı

Ferdinand Lindemann matematiğe neler kazandırdı

(1852-1939)

Alman matematikçisi 1882'de Hermite'in geliştirdiği yöntemleri kullanarak PI nin cebirsel sayı olmayıp aşkın bir sayı olduğunu gösterdi Bu şekilde antik çağ matematikçilerinden beri üzerinde uğraşıla gelen daireyi kare yapma probleminin olanaksızlığını kanıtlamış olduLindemann aynı zamanda Fermat'nin son teoremiyle de uğraştı Sonunda 1907'de teoremi kanıtladığını sanarak uzun bir makale yazdı Fakat ne yazık ki kanıt Lindemann'ın nedense göremediği bariz bir hata ile

başladığı için bütün çalışmada makalede boşa gitti Lindemann 1883'te Königsberg Üniversitesinde öğretim üyeliğine başladı ve daha sonra 1893'te Münih Üniversitesine geçti;buradan da 1929'da emekliye ayrıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com