Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
basit, getirilmiş, sözcükler

Basit Ve Ek Getirilmiş Sözcükler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Basit Ve Ek Getirilmiş Sözcükler

Basit ve ek getirilmiş sözcükler

basit sözcükler nedir,

basit sözcüklere örnekler,

basit sözcükler nelerdir

BASİT VE EK GETİRİLMİŞ SÖZCÜKLER

Bazı sözcüklerin sonuna ek getirilerek kullanırız, bazı sözcüklerinde sonlarına hiç ek getirmeden tek başına kullanırız Sonlarına ek getirmeden kullandığımız sözcüklere kök (basit) sözcük deriz

Örnek:Aşağıdaki sözcüklere getirilen ekleri ayırarak kök( basit ) halini yazınız

Ormancı ……………

Sucu ……………

EKLER

Yapım Ekleri

Bazı ekler sözcüklerin anlamını değiştirirken bazı eklerde sözcüklerin anlamını bozmaz Sözcüklerin anlamını değiştiren eklere yapım ekleri diyoruz

Yapım ekleri getirildikleri sözcüklerin anlamını değiştirerek sözcüğe ayrı bir anlam kazandırır

Örneğin: Demirci demirden sandalyede oturuyordu

Demir sözcüğüne –ci ve –den ekleri getirilmiş

Demir: Çelik, döküm gibi maddelerden yapılmış sert dayanıklı metal bir madde

Demirci: Demir satan, demir eşya yapan veya onaran kimse

Buna göre sözcüğün anlamını değiştiren –ci eki yapım ekidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com