Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
girebilecek, iyi, kimler, liselere, sbs’li, sistemde

Sbs’Li Sistemde Kimler İyi Liselere Girebilecek?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sbs’Li Sistemde Kimler İyi Liselere Girebilecek?

SBS’li sistemde kimler iyi liselere girebilecek?

Sınavlar bitti, okullar tatile girdi Öğrenciler de, öğretmenler de şimdi dinleniyor, tatilin keyfini çıkarıyorlar Ama hala tatilin keyfini çıkaramayan on binlerce öğretmen, yüz binlerce de öğrenci var
On binlerce öğretmen, okullarda görevli olan yöneticilerden oluşuyor Onlara tatil sürekli olarak kısa yansıyor Okullarda yönetici olmayan öğretmenler uzun tatil keyfi yaşarken, yönetici olan öğretmenler maalesef bu zevki tadamıyorlar Ben maalesef diyorum ama, bakansınız yönetici öğretmenler hallerinden memnundurlar Çünkü onlar ne de olsa yönetici konumundalar Ve de onları kimse zorla yönetici yapmıyor, kendi istekleri ile yönetici oluyorlar
Gelelim öğrencilere Maalesef öğrencilerin durumu biraz dramatik Tabi sınavlara girip, sınav sonuçlarını bekleyen öğrencileri kastediyorum Tatilde olsalar da, tam tatilin zevkini çıkardıklarını sanmıyorum Tabi sadece kendileri değil, anne babaları da aynı sıkıntıyı yaşıyorlardır
Neyse Sistem değişti İlköğretim okullarında okuyan öğrenciler artık 2009’dan itibaren rahat tatil yapabilirler Çünkü artık SBS’li düzen var 3 sene sınava girecekler, 3 senenin sonunda başarıları ortaya çıkacak Ama 3 sene boyunca girdikleri SBS’leri fazla dikkate almazlar, okullarındaki derslere de yeterli önemi göstermezlerse, işleri gerçekten zorlaşır
ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİYOR
En azından çok iyi bir lise hedefini tutturamazlar SBS’li düzenin böylesine yanıltıcı bir tarafı var Bunu da uzmanlar dile getiriyor Mesela bu uzmanlardan birisi olan Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri SBS Rehberlik Birimi Genel Koordinatörü Ali Naki Ünalmış, artık en iyi liseleri ilk 3’e giren öğrencilerin kazanabileceğini söylüyor Tabi belli şartlara göre ortaya atılan bir öngörü Ama bana sorarsanız, gerçek payı da yok değil
Bakınız Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri SBS Birimi Genel Koordinatörü Ali Naki Ünalmış neler diyor:
“Sonuç olarak buradan 21-22 Haziran 2008 günleri yapılan SBS’lere geldiğimizde eğer bu sınavlarda 2008 OKS gibi seçicilik bakımından (çalışanla-çalışmayanı ayırt etmesi bakımından) yazının başından beri dile getirdiğimiz sonuçları doğuracaksa bundan böyle öğrenciler yerleşilmesi en çok istenen okullara girebilmek için herhalde şöyle düşünecekler “Türkiye’deki 50-100 1den, 500-1000 2den, 2000-3000 3den biri olmalıyım ki en çok istenilen okulda öğrenci olabileyim
Ünalmış hoca böyle diyor Sanırım sistem buna benzer bir yapıda ilerleyecek E, günümüzde hiçbir iş kolay değil Hele iyi bir lise ve fakülteye girebilmek hiç de kolay değil Çok ciddi çalışmak gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com