Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, elementler, hakkında

Elementler Hakkında Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elementler Hakkında kısa Bilgi

Elementler Hakkında ansiklopedik bilgi Bilgi

Element Kimyasal metodlarla daha basit maddelere ayrışması mümkün olmayan basit madde Örneğin su bir element değildir Fakat suyun elektrolizinden elde edilen hidrojen ve oksijen birer elementtir Saf şeker bir element değildir Çünkü şekerden karbon, hidrojen ve oksijen çıkarılabilir

Element, aynı cins ve kimya tepkimelerinde bölünmeyen en küçük parçaların yığınıdır Bu parçalara atom denir Farklı atomların birleşmesinden yeni bir madde olan bileşik elde edilir Su, oksijen ve hidrojenden elde edilir Bir element, herhangi bir enerji kullanılarak (ısı, ışık, elektrik gibi) daha basit maddelere ayrıştırılamaz Elementin diğer bir özelliği de bir bileşik vermek üzere kimyasal reaksiyona girdiği zaman ağırlığının değişmemesidir

Elementlerin özellikleri

Elementlerin özellikleri, büyük ölçüde atomunun büyüklüğü ve elektronik yapısına bağlıdır Bu yüzden her bir elementin özelliği diğerinden çok farklı olabilir Mesela; helyumun erime noktası -271,4°C(29,6 atm’de), kaynama noktası ise -268,98°C’dir Tungsten (volfram) elementinin ise erime noktası 3370°Cve kaynama noktası 5900°C’dir Hidrojenin bir atmosfer basınçta ve 0°C’deki yoğunluğu 8,98610-5 g/cm3 iken, iridyum ve osmiyumun yoğunluğu 22,8 g/cm3tür

Yani iridyumun yoğunluğu aynı şartlarda (basınç ve sıcaklıkta) hidrojenin yoğunluğunun yaklaşık 253000 katıdır Periyodik cetvelde aynı periyodda bulunan elementlerin özellikleri düzenli bir şekilde değişir Mesela, erime noktası soldan sağa gidildikçe azalır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com