|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adayları, getirebilir, günleri, hale, lys, verimli |
![]() |
Lys Adayları, Son Günleri Nasıl Verimli Hale Getirebilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lys Adayları, Son Günleri Nasıl Verimli Hale GetirebilirLYS adayları, son günleri nasıl verimli hale getirebilir? Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) stresini geride bırakan öğrenciler, Lisans Yerleştirme Sınavı için şafak saymaya başladı ![]() Sınava sayılı günler kalması, öğrencileri yoğun bir stres altına alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sayısal öğrencilerin yol haritası ne olmalı? Sayısalcı öğrencilerin bu dönemde çalışacakları konular özel bir eleme ile seçilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun bir konu hiç bilinmiyorsa onunla uğraşmak yerine belli bir kıvama gelmiş az yanlış yapılan konular seçilmeli ![]() ![]() Fizik, kimya ve biyoloji derslerine çalışırken bazı dersleri 'ben zaten bunları anlamıyorum, yapamıyorum' demeden işe sonuna kadar devam edilmeli ![]() ![]() Eşit ağırlık öğrencileri, coğrafyayı haritalaştırın Türk Dili ve Edebiyatı ve Coğrafya 1 başlığındaki konuları çalışırken mutlaka sözel bir ders çalışma ile ilgili yol kullanılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Sözelci öğrenciler, tarihi senaryolaştırarak çalışın Sosyal Bilimler başlığındaki dersleri çalışma ile alakalı olarak bir ayrıştırma yaparsak; tarih tam senoryalaştırmaya müsait bir branş ![]() ![]() Tarihe kronolojik yaklaşma ve bölgelerin ve devletlerin haritalarından tekrarlar yapmak daha doğru bir yöntem olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Dilci öğrenciler, bol bol çeviri yapın Yabancı dil sınavına girecek öğrenciler, son günleri sürekli soru çözerek ve okumalar yaparak geçirmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZAMAN |
![]() |
![]() |
|