Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bezi, tiroit

Tiroit Bezi Nedir, Tiroit Bezi Ne Demek

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tiroit Bezi Nedir, Tiroit Bezi Ne Demek

tiroit bezi nedir, tiroit bezi ne demek, tiroit bezi neye denir, tiroit bezi hakkında, tiroit bezi ile ilgili bilgiler, tiroit bezi hakkında bilgi, tiroit bezi ne demektir, tiroit bezi anlamı, tiroit bezi tanımı, tiroit bezi özellikleri,

Boynun ön, üst kısmında gırtlağın hemen altında yer alır Parçalı bir yapıya sahiptir Tiroit bezi iki çeşit hormon üretir

a Tiroksin Hormonu: Vücut metabolizmasının hızını, büyümeyi ve gelişmeyi etkiler İyot olmadan tiroksin hormonu sentezlenemez Bu sebeple yiyeceklerde iyot bulunmasına dikkat edilmelidir

Not: Eğer vücuda yeterince iyot alınmazsa tiroit bezi aşırı şişerek tiroksin üretmeye çalışır Sonuçta tiroit bezinin hacmi artmakta ve “guatr” adı verilen rahatsızlığa sebep olmaktadır

b Kalsitonin Hormonu: Kandaki kalsiyum ve fosfat miktarını düzenler Kalsiyum ve fosfat gibi baz minerallerin kemiklerin yapısında depolanmasıyla kemiklerin sertleşmesini sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com