Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bezi, hipofiz

Hipofiz Bezi Nedir, Hipofiz Bezi Ne Demek

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hipofiz Bezi Nedir, Hipofiz Bezi Ne Demek

hipofiz bezi nedir, hipofiz bezi ne demek, hipofiz bezi neye denir, hipofiz bezi hakkında, hipofiz bezi ile ilgili bilgiler, hipofiz bezi hakkında bilgi, hipofiz bezi ne demektir, hipofiz bezi anlamı

Hipofiz bezi, beynin taban kısmında hipotalamusun altındaki kemik boşluğundadır Fasulye büyüklüğünde, pembe renkli bir bezdir Ön ve arka lob olmak üzere iki parçalı bir yapıya sahiptir

* İç salgı bezlerinin patronu olup, salgıladığı hormonlarla diğer bezlerin çalışmasını kontrol eder

* Sinir sistemi ile hormonal sistem arasında ilişki kurar

* Vücudun büyümesi ve gelişmesi tamamen bu bezin ürettiği büyüme hormonuyla sağlanır Büyüme hormonu insanda fazla salgılanacak olursa devlik, az salgılanacak olursa cüceliğe sebep olur

* Ayrıca ürettiği özel salgılar yardımıyla kan basıncını, su dengesini… ayarlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com