Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, cümleleri, olay, sosyal

Sosyal Bilgiler Olay Cümleleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sosyal Bilgiler Olay Cümleleri

Sosyal bilgiler olay cümleleri

OLAY: Ortaya çıkan, oluşan durum, ilgi çeken veya çekebilecek özellikte olan her türlü iş veya hadiseye denir Örn çocukların parkta oynaması, insanların alışveriş yapması, iki kişinin birbiriyle tartışması, trafik kazasının yaşanması, çevre kirliliğinin ortaya çıkması vs

Karşılaştığımız olayların yalnızca bir nedeni yoktur, birden fazla nedeni olabilir

OLGU: Kolayca anlaşılabilen, tam olarak bilinen, objektif olarak kanıtlanabilen ve bilimsel verilere (bilgilere) dayandırılabilen somut şeyler, olay ve düşünceler Örn

Atatürk, TC’nin ilk cumhurbaşkanıdır

Türkiye’nin en büyük gölü Van Gölü’dür

Türkiye’nin başkenti Ankara’dır

Üçgenin iç açıları toplamı 180 derecedir

GÖRÜŞ: Kişiden kişiye değişen ve insanların bireysel düşüncelerini yansıtan bilgiye denir Örn

Sinema tiyatrodan daha eğlencelidir

En kolay ders matematik dersidir

Elma portakaldan daha güzeldir

Trenle seyahat etmek daha kolaydır

KAVRAM: Basit bir fikri veya gerçeği, bir gurup veya bir sınıf şeyi soyutlayarak ifade eden terim, kelime (Bir nesnenin veya düşüncenin zihindeki soyut ve genel tasarımıdır)

Kavram Testi: Eğer bir sözcük;

genel ve soyutsa,

bir veya iki sözcükle ifade ediliyorsa,

evrenselse,

bir zamana bağlı değilse,

ortak özelliklere sahip farklı özellikleri temsil ediyorsa kavramdır

Örn nüfus, enerji, değer, kültür, değişim, demokrasi, aile, güç, çevre, bağımsızlık vs

GENELLEME: Kavramlar arasındaki ilişkiyi açıklayan bir kuram veya cümle, genellikle çok geniş alan kapsayan bazı ilkeleri içeren ifade Örn Gelişmiş ülkelerde ortalama insan ömrü, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden daha uzundur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com