Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sbs, özel, şartlar

Sbs Özel Şartlar

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sbs Özel Şartlar

SBS Özel şartlar

Anadolu teknik liseleri, Anadolu meslek liseleri, adalet meslek liseleri, Anadolu tapu ve kadastro meslek lisesi, Anadolu tarım meslek ve tarım meslek liseleri için;

- Anadolu mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına genel başvuru şartlarının yanında, öğrencinin sağlığının girmek istediği okulun ve mesleğin öğrenimine elverişli olması şartı aranıyor
Anadolu meslek liselerinin denizcilikle ilgili meslek alanları için;
- Gemi Adamları Sağlık Yönergesi ile belirlenen denizde çalışmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir hastalığının bulunmaması
- Öğrencilerin sağlık durumlarının denizcilik öğrenimine elverişli olup olmadığının, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş resmi ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından alınacak Gemi Adamları Sağlık Raporu ile belgelendirilmesi
- Erkek öğrencilerin 1405 santimetre, kız öğrencilerin 1445 santimetreden kısa olmaması
- Mülakat ve beden yeterliliği sınavına girmesi ve başarılı olması şartları aranıyor

Anadolu öğretmen liseleri için:

- Öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
- 6, 7 ve 8 sınıflarda sınıf tekrarı yapmamış olması
- Öğrenim gördüğü ilköğretim okulunun 8 sınıf şube öğretmenler kurulunca Anadolu Öğretmen Liseleri Aday Formu'na aday gösterilmiş olması
Anadolu Sağlık ve Sağlık Meslek Liseleri için:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve sağlığının girmek istediği mesleğin öğretimine ve yürütülmesine elverişli olması gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com