Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birden, çakıl, eden, küçük, sayıları, taşları, temsil

Birden Ona Kadar Sayıları Temsil Eden Küçük Çakıl Taşları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Birden Ona Kadar Sayıları Temsil Eden Küçük Çakıl Taşları

Birden ona kadar sayıları temsil eden küçük çakıl taşları

Hesaplama

İnsanlar çok eski zamanlardan başlayarak sayı saymayı ve hesap yapmayı öğrendilerse de [,] hesaplama ancak mal alım satımının başlamasıyla büyük önem kazandı Sayma ve hesaplama işlemlerinde parmaklar dışında kullanılan ilk yardımcı araçlar [,] birden ona kadar sayıları temsil eden küçük çakıl taşlarıydı Mezopotamyalılar günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce [,] toprağı kazarak içine çakıl taşlarının koyulabileceği bir dizi dik oluk açtılar: Çakıl taşlarının bu olukların birinden öbürüne aktarılmasıyla basit hesaplar yapılabiliyordu Daha sonraları Çin'de ve Japonya'da yüzleri [,] onları ve birimleri temsil eden boncuk sıralarından oluşan abaküs (ya da abakus [,] abak) kullanıldı Bunu izleyen atılımlar çok uzun bir aradan sonra [,] ancak XVII yüzyılda logaritma cetveli [,] sürgülü hesap cetveli ve basit mekanik hesap makinesi gibi yardımcı hesap aygıtlarının icat edilmesiyle gerçekleştirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com