![]() |
Dil Anlatım İletişim Unsurları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Anlatım İletişim UnsurlarıDil anlatım iletişim unsurları - Dil, seslerden oluşmuş bir anlaşma sistemidir ![]() - Dil, gelişmiş bir iletişim aracıdır ![]() - Dil, düşünce ve zekanın bir göstergesidir ![]() - Dil, sosyal ve canlı bir varlıktır ![]() - Dil birliği, bir milleti oluşturan özelliklerin başında gelir ![]() - Dil, milleti meydana getiren bireyler arasında ortak duygu ve düşünceler oluşturur ![]() - Bir milletin dili; onun tarihi, dini ve kültürüyle iç içedir ![]() Dil, insanlar arasında iletişimi sağlayan en önemli araçlardan biridir ![]() ![]() ![]() ![]() İletişim öğeleri şunlardır: Kaynak (Gönderici): Duygu, düşünce ve isteğin aktarılmasında sözü söyleyen kişi ya da topluluk ![]() Alıcı: İletilen sözü alan kişi ya da topluluk ![]() İleti (Mesaj): Gönderici ile alıcı arasında aktarılmakta olan duygu, düşünce ya da istek ![]() Kanal: Gönderici ile alıcı arasındaki iletinin gönderilme şekli (sözlü - yazılı) ![]() Dönüt: İletiye verilen her türlü yanıt, geri bildirim ![]() Bağlam: İletişimin gerçekleştiği ortam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|