Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, dil, iletişim, unsurları

Dil Anlatım İletişim Unsurları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dil Anlatım İletişim Unsurları

Dil anlatım iletişim unsurları

- Dil, seslerden oluşmuş bir anlaşma sistemidir

- Dil, gelişmiş bir iletişim aracıdır

- Dil, düşünce ve zekanın bir göstergesidir

- Dil, sosyal ve canlı bir varlıktır

- Dil birliği, bir milleti oluşturan özelliklerin başında gelir

- Dil, milleti meydana getiren bireyler arasında ortak duygu ve düşünceler oluşturur

- Bir milletin dili; onun tarihi, dini ve kültürüyle iç içedir

Dil, insanlar arasında iletişimi sağlayan en önemli araçlardan biridir İletişimin dille gerçekleştirilen, jest ve mimiklerle gerçekleştirilen, resim, şekil, çizgi gibi sembollerle gerçekleştirilen ya da simgelerle gerçekleştirilen türleri vardır Bu bölümde dille gerçekleştirilen iletişim ve bu iletişimde dilin kazandığı işlevler üzerinde duracağız Dilin iletişimde kazandığı işlevlerin tam algılanabilmesi için iletişim öğelerinin bilinmesi gerekir

İletişim öğeleri şunlardır:

Kaynak (Gönderici): Duygu, düşünce ve isteğin aktarılmasında sözü söyleyen kişi ya da topluluk

Alıcı: İletilen sözü alan kişi ya da topluluk

İleti (Mesaj): Gönderici ile alıcı arasında aktarılmakta olan duygu, düşünce ya da istek

Kanal: Gönderici ile alıcı arasındaki iletinin gönderilme şekli (sözlü - yazılı)

Dönüt: İletiye verilen her türlü yanıt, geri bildirim

Bağlam: İletişimin gerçekleştiği ortam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com