![]() |
Bireysel Öğretim Teknikleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bireysel Öğretim Teknikleri NelerdirBireysel Öğretim Teknikleri Nelerdir 1 ![]() Öğrenme hızlarındaki farklılık ve öğrenciler arasındaki bireysel farklılığın giderilmesi, her öğrencinin öğrenme hızına uygun düşecek bir öğretim yapılması, öğretimin bireyselleştirilmesi ile mümkün görülmektedir ![]() Bireysel öğretim tekniği kullanılırken öğretmen ve öğrencilere yeni roller düşmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() • - Dönüşümlü günlük çalışma ![]() • - Plânlı grup çalışmaları ![]() ![]() 2 ![]() Ünlü psikolog Skinner'in pekiştirme ilkeleri esas alınarak ortaya atılmış bir öğretim tekniğidir ![]() ![]() Programlı öğretim tekniğinde öğrenci belirlenen hedef ve davranışlara kendi algı hızıyla bireysel bir çalışma sonucunda ulaşmaktadır ![]() ![]() Programlı öğretimin temelini oluşturan Skinner ‘in pekiştirme ilkesi; A ![]() B ![]() C ![]() D ![]() E ![]() F ![]() Şeklinde altı ana başlıkta geliştirilmektedir ve bu ilkelerden bugün dünyada doğrusal, dallara ayrılan ve atlamalı dallara ayrılan yazýlým modelleri şeklinde uygulanmaktadır ![]() 3 ![]() Bilgisayarın öğretme sürecinde öğretmenin yerine geçecek bir seçenek değil, sistemi tamamlayacak güçlendirici bir araç olarak girmesi esastır ![]() Uygun öğretim programları sayesinde öğrenci kendi hızına göre çalışır ve istediği kadar tekrar yapma imkanına kavuşur ![]() Bilgisayar destekli Öğretim Programlarının uygulanışı; A ![]() B ![]() C ![]() D ![]() ![]() Bilgisayarlı öğretimin iki temel niteliği etkililik ve yararlılıktır ![]() Etkililik niteliği eğitim görevlerini daha iyi başarma yönünde umut vaat ederken , yararlılık niteliği geleneksel uygulamaları değiştirmeyi ifade eder ![]() |
![]() |
![]() |
|