Anlatım Metodunun Eksikleri Ve Kusurlu Yönleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anlatım Metodunun Eksikleri Ve Kusurlu YönleriAnlatım metodunun eksikleri ve kusurlu yönleri Anlatma yöntemi daha çok işitme organını kullanmaktadır Oysa eğitimde ne kadar çok duyu organı kullanılırsa o kadar iyi olur Görmeye dayalı bilgilerin ve psikomotor davranışların bu metotla öğretilmesi çok zordur Öğrenci derse aktif olarak katılmadığı için dersi dinlemeyebilir, öğrenme sorumluluğundan kaçabilir Yarım yamalak dinlenilen bir derste de bilgiler tam olarak özümsenemez ve kısa zamanda unutulur![]() Eğer öğretmen; bilgisi, ses tonu, vurgulamaları, kullanacağı çeşitli tekniklerle dersi dinlenilebilir bir hale getirmezse, öğrenciler kısa zamanda sıkılır, motivasyonları düşer ve dersten koparlar ![]() Büyük ölçüde kitabî bilgilere dayandığından, öğrencileri araştırma ve inceleme yapma yerine, kalıp bilgileri ezberlemeye sevk eder ![]() Öğrencilerle sağlıklı iletişim kurulamıyorsa, dersin anlaşılıp anlaşılmadığını ortaya koyacak geri bildirimler (feedback) alınamaz ve ders kontrolü zayıflar ![]() |
|
|
|