Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alfabesinin, çalışma, mors, prensibi

Mors Alfabesinin Çalışma Prensibi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mors Alfabesinin Çalışma Prensibi

Mors alfabesinin çalışma prensibi

Mors alfabesinin kullanım mantığı, radyo dalgalarının dışarıdan etki ile kesilmesiyle sağlanmaktadır Telgraf tellerinden geçen akım vasıtasıyla aktarılan radyo sinyalleri, elektriğin mekanik ya da görsel olarak iletilmesi ile karşı tarafa ulaşmaktadır Sesli bir biçimde uygulanan ve radyo sinyallerinin açılıp kapatılması ile elektriğin kesintiye uğratılması sağlanan mors alfabesi, telgraf tellerindeki gerilim sayesinde uzak mesafelere kadar ulaştırılabilmektedir

İnsanlık tarihi için bir devrim niteliğinde sayılan bir buluş olan mors alfabesi; modern teknolojinin son sürat geliştiği günümüzde işlevini kaybetmiştir 2003 yılı itibarıyla Dünya Radyo İletişimcileri Birliği tarafından verilen kararla mors alfabesini bilmek, telsizci sertifikası almak için bir şart olmaktan çıkartılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com