Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilimsel, gerçek, nelerdir, tuhaf

En Tuhaf 20 Bilimsel Gerçek Nelerdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

20 Kelebekler arka ayaklarıyla tat alırlar ve dokunur dokunmaz tad almaktadırlar Bu sayede bir yaprağın üzerine konduklarında yenilip yenilemeyeceğini anlarlar

19 Meşe ve kayın ağacında günde 10-25 galon arası su buharlaşır

18 Merkür’ün yüzeyinde sıcaklık gündüzleri 430 C, geceleri -180 C’tır

17 Çavdar bitkisinin kökleri 640 km boyuna ulaşabilmektedir

16 İnsan yılda ortalama 430 böceği yanlışlıkla yemektedir

15 Transparan tüylerinden dolayı, kutup ayıları kızıl ötesi kameralarda neredeyse görünmezdir

14 60-65 milyon yıl önce insanlarla yunusların ortak ataları vardı

13 Kutup ayıları saatte 40 km yürüyebilir ve 2 metre yukarıya zıplayabilir

12 Yıldızlar arası gaz bulutu Sagittarius B, katrilyonlarca ama katrilyonlarca litre alkol barındırmaktadır

11 Okyanuslar, tüm kıtaları 150 metre tuzla kaplayabilecek kadar tuz barındırmaktadır

10 Finlandiya’da yetişen çam ağaçlarının toplam kök uzunluğu 48 km’dir

9 Otizm hastalarının %65′i solaktır

8 İnsanoğlu güneşten 1 milyon kat daha parlak lazer ışığı üretebilecek teknolojiye sahiptir

7 Bisikletle bugüne kadar yapılmış en yüksek sürat 267 km/s’tir ve Fred Rompelberg tarafından yapılmıştır

6 Dünyada yaklaşık 700 milyon insanın içinde kancalı kurt yaşamaktadır

5 Bir kasırganın ürettiği enerji, 8 milyon ton bombanın gücüne eşittir

4 Bir parmak büyüklüğündeki nötron yıldızının ağırlığı 100 milyon tondan fazladır

3 Her insan kafasına, 9300 yılda bir meteor düşme olasılığı bulunuyor

2 2000 km’lik uzunluğuyla Avustralya’daki Büyük Mercan Resifi, dünyanın en büyük doğa oluşumudur

1 İnsan vücudunda yaklaşık olarak 99200 km damar bulunmaktadır Bu uzunluk dünyanın çevresinin 25 katıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com