Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muharebesi, seelow, tepeleri

Seelow Tepeleri Muharebesi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

(Almanca: Schlacht um die Seelower Höhen, Sovyet Seelow-Berlin Taarruz Harekâtı'nın (16 Nisan - 2 Mayıs 1945) bir parçasıdır II Dünya Savaşı'nda geniş savunma mevzilerine yönelen son taarruzdur Çatışmalar 16 - 19 Nisan tarihleri arasında üç gün sürdü Mareşal Georgi Jukov'un 1 Beyaz Rusya Cephesi'nin bir milyona yakın askeriyle (1 Polonya Ordusu'nun 78556 mevcudu dahil olarak), Berlin'in Kapısı olarak kabul edilen mevzilere taarruz etti Bu taarruz kuvvetlerinin karşısında Alman 9 Ordusu'nun yaklaşık 110 bin askeri vardı Alman 9 Ordu'su, Vistül Ordular Grubu'na bağlı olup General Busse komutası altında idi

Bu savaş, sık sık Oder-Neisse Muharebesi ile tek bir savaş olarak değerlendirilir Seelow Tepeleri, Oder ve Neisse Nehirleri üzerindeki Sovyet kuvvetlerinin taarruz ettiği birkaç geçiş noktasından biriydi Tüm savaşın en sert çatışmaları bu tepelerde yaşandığı görüşü hakimdir Oder-Neisse Muharebesi, Berlin Savaşı'nın sadece açılış evresidir

Bu muharebenin sonucu, Alman 9 Ordu'sunun kuşatılması ve ardından gelen Halbe Muharebesi'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com