|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
130, 2011, akademisyen, alımı, başvurularıağustos |
![]() |
130 Akademisyen Alımı Başvuruları-Ağustos 2011 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 130 Akademisyen Alımı Başvuruları-Ağustos 2011130 Akademisyen alımı başvuruları-Ağustos 2011 2011Ağustos Ademisyen alımları Sütçü imam akademisyen alımı kafkas üniversitesi akademisyen alımları nevşehir ve erciyes akademisyen alımları Kahramanmaraş sütcü imam ,Kafkas,Erciyes ve nevşehir üniversiteleri 40 profesör,24 docent ve 66 docent yardımcısı alacak ![]() ![]() Üniversilerin akademik personel ilanları aşağıdaki gibidir; Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz Akademik Birimlerine; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkartılan ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda daimi statüde profesör ve doçentler alınacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() İlan olunur ![]() BİRİMİ BÖL/ABD/ ASD/PROG UNVANI DRC ADET AÇIKLAMA Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Profesör 1 1 Mühendislik Fakültesi Hidrolik Profesör 1 1 Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Profesör 1 1 Doktorasını Solunum Sistemi Hastalıkları Konusunda Yapmış Olmak ![]() İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Doçent 1 1 Mimarlık Fakültesi Restorasyon Doçent 1 1 Halil Bayraktar SHMYO Doçent 1 1 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİRİMİ UNVAN K/D ADET NİTELİĞİ TIP FAKÜLTESİ İç Hastalıkları Profesör 1 2 Çocuk Cerrahisi Profesör 1 1 Göz Hastalıkları Profesör 1 1 Nöroloji Profesör 1 1 Enfeksiyon Hastalıkları Profesör 1 1 Üroloji Profesör 1 1 Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Profesör 1 1 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör 1 1 Genel Cerrahi Profesör 1 1 Anestezi ve Reanimasyon Doçent 1 1 Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçent 1 1 Tıbbi Biyoloji Doçent 1 1 Biyofizik Doçent 1 1 MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Yapı Malzemesi Doçent 2 1 Çevre Bilimleri Doçent 1 1 Boyar madde kimyası alanında deneyimli olmak FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Genel Türk Tarihi Profesör 1 1 Analitik Kimya Doçent 1 1 Yeni Türk Dili Doçent 2 1 Yeni Çağ Tarihi Doçent 1 1 EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Profesör 1 1 ORMAN FAKÜLTESİ Orman Ürünleri Kimyası ve Teknolojisi Profesör 1 1 İLAHİYAT FAKÜLTESİ Tefsir Profesör 1 1 İslam Hukuku Profesör 1 1 Din Sosyolojisi Profesör 1 1 İslam Mezhepleri Tarihi Doçent 3 1 Kelam Doçent 3 2 Felsefe Tarihi Doçent 3 1 Tasavvuf Doçent 3 1 ZİRAAT FAKÜLTESİ Tarım Politikası ve Yayım Profesör 1 1 Tarım İşletmeciliği Profesör 1 1 Fitopatoloji Profesör 1 1 Biyometri ve Genetik Profesör 1 1 Hayvan Yetiştirme Profesör 1 1 Gıda Bilimleri Profesör 1 1 Hayvan Yetiştirme Doçent 1 1 Yemler ve Hayvan Besleme Doçent 1 1 Yem üretimi konusunda deneyimli olmak Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23, 25 ve 26 maddeleri ile "Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi"nde öngörülen puanları sağlamış olmaları şartıyla; PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine (Profesör adayları dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI VE ALANI ÜNVANI DERECESİ ADET AÇIKLAMA Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Sanat Tarihi Profesör 1 1 Türk İslam Sanatı Alanında Çalışmaları Olmak Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Ortaçağ Tarihi Doçent 1 1 Fatimiler ve Memlükler Üzerine Çalışmaları Olmak Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Sanat Tarihi Yardımcı Doçent 3 1 Türk İslam Sanatı Üzerine Çalışmaları Olmak Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Eskiçağ Tarihi Yardımcı Doçent 5 1 İslamiyetten Önce Türk Devlet Gelenekleri Konusunda Çalışmalar Yapmış Olmak Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Yardımcı Doçent 4 1 Spot ve Vadeli İşlem Piyasaları Arasındaki İlişkiler Konusunda Çalışmalar Yapmış Olmak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Sayısal Yöntemler Yardımcı Doçent 4 1 Yalın Üretim Teknikleri Yardımıyla Sağlık Sektöründe Etkinliğin İyileştirilmesi Konusunda Çalışma Yapmış Olmak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Politikası Yardımcı Doçent 3 1 Türkiyede İllerin Makro-Ekonomik Niteliksel ve Kültürel Büyüme Dinamikleri Konusunda Çalışma Yapmış Olmak Avanos Meslek Yüksekokulu Yardımcı Doçent 3 1 Suçun Sosyo-Ekonomik Belirleyicileri Üzerine Çalışmalar Yapmış Olmak KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜMDEN "2547 sayılı Kanun'un 23,25 ve 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun ilgili maddeleri ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” uyarınca öğretim görevlisi alınacaktır ![]() ![]() ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROSUNA YAPILACAK BAŞVURULARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR -657 sayılı kanunun 48 ![]() ![]() -Öğretim elemanı kadrosuna başvuran adayların son üç yıllık ALES ten (lisans öğreniminde mezun olunan alan türünde) en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir ![]() -Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları ve bunları belgelendirmeleri gerekmektedir ![]() -Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir ![]() ÖZEL ŞARTLAR -Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak adaylarda en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartı ile en az alanında 10 yıl tecrübeli olma şartı aranır ![]() -Önlisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak adayların en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydı ile alanları ile ilgili 2 yıl tecrübeli olma şartı aranır ![]() MUAFİYET 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAŞVURU ŞEKLİ VE EKLENECEK BELGELER Adaylar başvurdukları bölümü belirten dilekçelerine; -Özgeçmiş, -Nüfus cüzdan fotokopisi (Onaylı) -Diploma onaylı örneği -2 adet fotoğraf, -Lisans Not Durum Belgesi (Transkript), -Merkezi sınav (ALES) belgesi aslı veya onaylı örneği, -KPDS veya ÜDS puanını gösterir belge (aslı veya onaylı örneği) veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduklarını gösteren belge ile birlikte -Var ise ilgili dalda bilimsel çalışmalarını kapsayan dosyayı ekleyerek ilana çıkılan birime teslim edilecektir ![]() 4lük sistemdeki notların 100lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulunun 4 lük Sistemin 100 lük Sisteme Dönüşüm Eşdeğerlilik Tablosu esas alınacaktır Başvurular şahsen veya posta ile yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Su Ürünleri Avlanma ve İşleme Teknolojisi Alanında Doktora Yapmış Olmak ve En Az Sınırlı Kaptan Yeterliliği Belgesine Sahip Olmak ![]() Kıyı Bölgesi Yönetimi Alanında Yüksek Lisans Yapmış Olmak ![]() |
![]() |
![]() |
|