Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elementler, gösterilir, sembollerle

Elementler Neden Sembollerle Gösterilir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elementler ve Sembolleri

Elementlerin kısaca özeti

Element sembolleri nelerdir?

Aynı cins atomlardan meydana gelen saf maddelere element denir

Elementlerin özellikleri

Saf ve homojen maddelerdir

En küçük yapı taşları atomdur

Kimyasal ve fiziksel yollarla daha basit parçalara ayrıştırılamaz

Belirli erime ve kaynama noktaları vardır

Sabit öz kütleleri vardır

Homojendir

Elementler sembollerle gösterilir

Tabiatta oda sıcaklığında üç halde de bulunur

SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundur-mayan maddelere denir

ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir Yani elementlerin yapı yaşı atom-lardır

BİLEŞİK: En az iki farklı cins elementin belirli oranlarda bir araya gelerek, oluşturdukları yeni özellikteki maddeye denir Yani bileşiklerin yapı taşı moleküldür

MOLEKÜL: İki veya daha çok atomun bir araya gelerek oluşturduğu atom gruplarıdır

Elementler :

Aynı cins atomlardan oluşan, fiziksel ya da kimyasal yollarla kendinden daha basit ve farklı maddelere ayrılamayan saf maddelere element denir

Bir elementi oluşturan bütün atomların büyüklükleri ve atomların arasındaki uzaklık aynıdır Fakat bir elementin atomları ile başka bir elementin atomlarının büyüklükleri ve atomların arasındaki uzaklıkları farklıdır Aynı elementten yapılan farklı maddeler de aynı cins atomlardan oluşurlar

Elementi oluşturan atomların birbirine olan uzaklığı elementin katı, sıvı ve gaz haline göre değişebilir

Canlı ve cansız varlıkların tamamı elementlerden oluşurlar

Element Çeşitleri :

Atomik Yapıdaki Elementler :

Bazı elementleri oluşturan aynı cins atomlar doğada tek başlarına bulunurlar Böyle atomlara sahip elementlere atomik yapılı elementler denir Atomik yapılı elementlerin en küçük taneciği atomlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com