Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birleştirme, işleyen, sabitleri

İşleyen Birleştirme Sabitleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşleyen Birleştirme Sabitleri

İşleyen birleştirme sabitleri

Her bir kuvvet için bir birleştirme gücü tayin etmek, işleyen bitleştirme sabiti olarak bilinen kuantum göreli etkiden dolayı, sanki bir oyundur Kuantum göreli alan teorisinde, bir basit parçacık etkileşim hesabı, bir elektronun başka elektron ile bir foton değiş tokuş ederek etkileşmesi söylemi, bir “kuantum göreli salınımlar bulutu” içinde mümkün virtüel parçacık etkileşmelerinin sonsuz bir serisi ile karıştırılır O kuantum göreli salınımlar bulutu, birleşme sabitinin ölçülen değerini değiştirir ve biri onu ölçmeye çalıştığında onu enerji ölçeğine bağlı kılar

Elektromanyetik bağlanma sabiti enerji ile artarGüçlü vezayıf nükleer bağlanma sabitleri enerji ile azalır Belirlilik içinde güçlü kuvvet “asimtotik serbestlik” denilen bir özellik gösterirler Bir proton içerisindeki kuarkları birbirine bağlayan kuvvet, düşük enerjilerde çok daha güçlü olur, fakat çok yüksek enerjilerde ihmal edilebilir Bunun nedeni, çok yüksek enerjili saçılma deneylerinde, bir proton içindeki kuarkların hemen hemen serbest parçacıklar gibi dağılmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com