Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hücrenin, kısımları, temel

Hücrenin Temel Kısımları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hücrenin Temel Kısımları

Hücrenin Temel Kısımları

Hücrenin Temel Kısımları Neler,

Hücrenin temel kısımları Konu Anlatımı

hücrenin temel kısımlarının görevleri nelerdir

Hücrenin temel kısımları : Hücre zarı, sitoplazma ve çekirdektir Çekirdek içerisinde kalıtsal özellikleri taşıyan yapıların vardır

Bilinen en küçük hücre, bakteridir En büyük hücreye deve kuşu yumurtasının sarısı, en uzun hücreye de yaklaşık 1 m uzunluğunda olan sinir hücreleri örnek olarak verilebilir Bazı ilkel hücrelerde ise çekirdek yoktur, kalıtsal özellikleri taşıyan yapıların sitoplazmada dağınık olarak bu ilkel canlılarda bulunur Hücre organellerinden mitokondri, kloroplast ve kofulun sadece görevlerini bilmeniz yeterlidir

Hücreler gelişmişlik düzeyine göre ikiye ayrılır:

1-Prokaryot Hücreler: Bu hücrelerin zarlı organelleri ve belirgin bir zarla çevrili çekirdeği yoktur Yalnızca hücre zarı, sitoplazma ve zarsız organel olan ribozom taşırlar Kalıtım maddeleri (DNA) sitoplazmada bulunur Örneğin bakteri, mavi- yeşil alg prokaryot hücrelidir

2- Ökaryot Hücreler: Bu tip hücrelerin zarla çevrili çekirdeği, zarla çevrili organelleri, hücre zarı ve sitoplazması vardır Örneğin protistler, mantarlar, hayvanlar, bitkiler ökaryot hücrelidir

Ökaryot bir hücre dıştan içe doğru üç kısımdan oluşur:

I- Hücre zarı

II- Sitoplazma

III- Çekirdek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com