Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mide, toplardamarları

Mide Toplardamarları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mide Toplardamarları

Mide Toplardamarları

mide toplardamarlarının özellikleri - mide lenf damarları - mide sinirleri

Her atardamara bir toplardamar uyar:

- Kapı toplardamarına dökülen mide sol toplardamarı ve mide sağ toplardamarı;

- Kapı toplardamarını oluşturan toplardamarlardan biri olan mezenter üst toplardamarına giden mide-kalın barsak askısı sağ toplardamarı;

- Kapı toplardamarının kaynağındaki bir başka damar olan dalak toplardamarına giden mide -kalın barsak askısı sol toplardamara

Mide ağzı düzeyinde, kapı toplardamarı – ana toplardamar sistemleri arasında bir ağızlaşma vardır

Lenf damarları

Mide lenf damarları 3 zincir oluştururlar: Mide eğrilikleri çevresi zinciri; dalak zinciri; karaciğer zinciri

Bu 3 zincir kendi aralarında ilişkidedirler; ayrıca, yemek borusu ve pankreas lenf damarlarına, mezenter üst zinciri lenf damarlarına ve küçük askı lenf damarlarına bağlıdırlar

Sinirlerler

Mide sinirlerinin kaynakları şunlardır:

akciğer-mide sinirleri (parasempatik sinir)

güneş sinir ağı (sempatik sinirler)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com