Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, işınım, radyoaktivite

İşınım Radyoaktivite Hakkında

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşınım Radyoaktivite Hakkında

Işınım Radyoaktivite Hakkında

Işınım Radyoaktivite Nedir - Işınım Hakkında - Radyoaktivite Nedir

Radyoaktivite’yi ilkin Henri Becquerel 1896′ da Paris’te buldu

Develope edilmemiş fotoğraf filmlerinin bir şişe uranyum cevherinin yanında bırakılınca donuklaştığı dikkatini çekmişti Becquerel birtakım deneyler yaptıktan sonra, uranyumun radyasyon (ışıma) yaydığı sonucuna vardı Bugün uranyum, radyum gibi radyoaktif elemanların atomlarının sürekli olarak bölündüğünü ve üç tür ışıma yaydığını biliyoruz Bunlar “alfa” ( C>( ) harfiyle gösterilir), “beta” ( 8 ) harfiyle gösterilir) ve “gamma” ( ~2T) ışınlarıdır Bir alfa zerresinde iki proton, iki nötron vardır Bir beta zerresi ise bir elektrondan ibarettir Alfa ve beta zerrecikleri atomun çekirdeğinden yayılırlar Gamma ışınları ise zerreciklerden meydana gelmemiştir Bunlar (X ışınlarına) röntgen ışınlarına benzerler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com