![]() |
Eğitimde Proje Yaparak Öğrenme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitimde Proje Yaparak ÖğrenmeEğitimde Proje Yaparak Öğrenme özel eğitim yöntemleri - eğitimde proje yapımının önemi - eğitim için proje çalışmaları - eğitimde proje süreci Çocuklar, gereksinimleri doğrultusunda, seçilmiş konular üzerinde derinlemesine çalıştıklarında, o konu üzerinde hakimiyetleri artar ve çok yönlü bilgi ve deneyim sahibi olurlar ![]() ![]() ![]() ![]() Projenin anahtar özelliği, çocukların üzerinde çalışılan konuyla ilgili olarak öne sürülen sorulara yanıt bulmak için ayrıntılı bir araştırma sürdürmeleridir ![]() ![]() ![]() Proje çalışmaları bilgi ve beceriler ile zihinsel ve duygusal eşit derecede önem veren öğrenme amaçları üzerine kurulduğu için, çocuğun çok yönlü gelişimini destekler ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar proje sürecinde öğrenmeyi kolaylaştıracak sol ve sağ beyin bağlantılarını kurabilecek çok sayıda etkinliğin içinde olurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek: Oyuncaklar, masallar, odam, bahçe, yapraklar, hediye, özel günler, taşınma, okula başlama, kardeşim oldu, büyüyorum, ailem, öğretmenim, kitaplar, yapraklar, su, kardan adam, moda, doktorum, buzdolabım, dolabım, misafirler, çizgi filimler, bayraklar vb ![]() ![]() Proje çalışması, bireysel olarak çocuğun kendi stilinde öğrenmesine ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmesinde, grup olarak da çocuklar arasındaki iletişimin güçlenmesinde, birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalarında dolayısıyla dayanışma, paylaşma, işbirliği duygularının gelişiminde etkili olan bir yöntemdir ![]() |
![]() |
![]() |
|