Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2008, biliyorsunuz, hakkında, neler, öss

2008 Öss Hakkında Neler Biliyorsunuz

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2008 Öss Hakkında Neler Biliyorsunuz

ÖSS'ye yeni model
Üniversiteye giriş, aşama aşama olacak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni modeline göre 10, 11 ve 12'inci sınıf sonlarında 'Olgunlaşma Sınavı' adı altında merkezi sınav yapılacak

Türk Eğitim Derneği (TED) 80'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Uluslararası Eğitim Forumu düzenlendi Forum'un açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ünivresiteye giriş sınavı için Seviye Belirleme Sınavı gibi bir model önerdi Bakan Çelik, "Lisede ortaöğretim kurumlarından üniversiteye geçerken de 'Ya bana öğrettiğiniz gibi bana soru sorun ya da bana sorduğunuz gibi öğretin' sistemini başta yükseköğretim kurumu olmak üzere birçok kuruluşla işbirliği yaparak çözeceğiz" diye konuştu

PUANLARIN YÜZDE 25'İ ÖSS'YE EKLENECEK
Yeni modele göre 10, 11 ve 12'inci sınıf sonlarında temel derslerden Seviye Belirleme Sınavı gibi merkezi sınav yapılacak Yeni sistem oturana kadar ÖSS devam edecek Bu sınavlardan alınan puanların yüzde 25'i, ÖSS'den alınan puanın yüzde 75'i ile bir yükseköğretim programına başvuru yapılacak Bu sistemle meslek lisesi öğrencilerine ayrı sınav yapılarak, kendi alanlarında yükseköğretime girmelerine olanak sağlanacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com