Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıktı, ortaya, psikoloji, sosyal, zaman

Sosyal Psikoloji Nerede Ne Zaman Ortaya Çıktı

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sosyal Psikoloji Nerede Ne Zaman Ortaya Çıktı

Sosyal psikoloji nerede ne zaman ortaya çıktı

Sosyal psikolojinin kaynağı

Birçok bilim adamı sosyal psikoloji ala*nını Özlü bir kaç kelime ile tanımlamaya ça*lışmıştır Bu tanımlamalar, bireyi etkiledik*leri düşünülen sosyal etkinin veya 'sosyal uyaranlar' diye adlandırılan cevapların, ya da kişilerarası ilişkileri wwwfrmsinsinet etkileyen değişken*lerin üzerine odaklanmıştır Bunların çoğu sosyal psikolojinin, sosyal bilimlerin biyo*kimyası; bir yandan geleneklerin ve sosyal normların, diğer yandan bireysel kişilikle*rin incelenmesi arasında uzanan bir alan ol*duğu konusunda anlaşmışlardır Sosyal psi*koloji teorisi ve araştırmaları kişiliklerin nasıl biçimlendiği, kültürel normlar ve de*ğerlerin nasıl bireysel düşünceler ve eylem*lere dönüştüğüyle ilgili bilgiler sağlar

Önceleri sosyolojide, sosyal psikolojiy*le ilgili konularda oldukça fazla sayıda ça*lışma yapılmasına rağmen, araştırma litera*türünün çoğu ve yakın zamanlarda çıkan sosyal psikoloji kitapları, psikologlar tara*fından yazılmıştır Yine hiç değilse son za*manlara kadar; sosyal psikolojide Amcrika'da ortaya çıkmış teorilerin ve araştırma*ların baskın olduğu bir gerçektir Bunlardan yeni ufuklar açanlar 1930'larda Avrupa'dan göçeden Brunslik, Heider, Katona, Lazars-feld ve Lewin'di Ayrıca 1967'de kurulan wwwfrmsinsinet Avrupa Deneysel Sosyal Psikoloji Birli-ği'nin teşvikleriyle Amerika'nın üstünlüğü*nün ortaya çıkardığı dengesizliği düzelt*mek amacıyla, son zamanlarda çalışmalar belirli bir ivme kazandı

Sosyal psikoloji alanı kültürel olarak tekbiçimlilik içindeki insan çeşitliliğine yö*nelik araştırmalarla olgunlaşmıştır Alan esas olarak, karmaşık günümüz toplumla*rında hepimizin karşılaştığı tercihler ara sında seçimler ve davranış kararlan ürerin*de durmaktadır Giderek gündelik hayatın psikolojisiyle diğerlerinden daha fazla uğ*raşır hale gelmiştir Bunların içine konuş*maların, kendini ortaya koyuşlann, uyum*luluğun, iknânın, kazanmanın ve kaybet*menin, yardım etme ve incinmenin, sevme*nin ve nefretin psikolojisi de dahildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com