Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekonomik, kirliliğinin, zararları

Su Kirliliğinin Ekonomik Zararları

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

su kirliliğinin eknomiye verdiği zararlar - su kirliliğine karşı alınacak önlemler - su kirliliği nasıl önlenir

Atık temizleme ve içme suyu arıtma tesislerinde daha fazla işlem gerekmesi nedeniyle giderlerin artması

Kirli sular sulama suyu olarak kullanıldığında, sulanan alanların kirlenmesi ve bunun sonucunda verim düşmesine sebep olması,

Su ortamında doğal dengeyi bozan kirleticilerin, bu ortamdaki yaşamı etkilemesi ve bunun sonucunda su ürünlerinde azalmanın meydana gelmesi,

Su kaynağında estetik yönden bozulmaların olması, turizm, su sporları ve dinlenme amacıyla yararlanmayı kısıtlanması

Su Kirliliğine Karşı Alınacak Kişisel Tedbirler:

Canlı artıklarının sulara atılmaması,

Sentetik deterjanlı suların bir yerde toplanması,

Tarımda kullanılan ilaçların ve gübrelerin sulara karışmasının önlenmesi,

Sanayi artık ve atık sularının suları kirletmesinin önlenmesi,

Su kaynakları çevresinin temiz tutulması,

Çöp ve diğer atıkların sulara bırakılmaması,

İçme sularının on dakika kaynatılıp, bütün parazit yumurtalarının tahrip edilerek dezenfekte edilmesi,

Suları kirletenlerin uyarılması

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com