Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karışımlar, karışımların, özellikleri

Karışımlar Ve Karışımların Özellikleri

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karışımlar Ve Karışımların Özellikleri

KARIŞIM

Birden fazla maddenin her türlü oranda (rastgele oranlarla) bir araya gelerek, kimyasal özelliklerini kaybetmeden oluşturdukları maddeye karışım denir Karışımda maddeler fiziksel özelliklerini kaybedebilirler

Karışımlar

a Homojen karışım: Özellikleri her yerde aynı olan karışımlara denir (Çözeltiler, alaşımlar, gaz karışımları vs)

b Heterojen Karışım: Özellikleri her yerde aynı olmayan karışımlara denir

Süspansiyon: Katı + Sıvı heterojen karışımlarının özel adıdır Bir katının sıvı içinde çözünmeden asılı kalmasına denir

Tebeşir tozu + Su karışımı gibi

Emülsiyon: Sıvı + Sıvı heterojen karışımlarının özel adıdır

Zeytin yağı + Su karışımı gibi

Karışımların Özellikleri •Karışımlarda maddeler kendi özelliklerini korurlar Karışımlar fiziksel yollarla bileşenlerine ayrılabilirler Erime ve kaynama noktaları sabit değildir >Homojen ya da heterojen olabilirler Yapısında en az iki cins vardır <LI Saf değildirler <Formülleri yoktur

•Maddeler belirli oranlarda birleşmezler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com