Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
50’de, genel, ilk, lise, yok

İlk 50’De Genel Lise Yok

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlk 50’De Genel Lise Yok

İlk 50’de genel lise yok

ÖSS-2008’de 4 yıllık bir üniversiteye yerleşmek için gereken 165 taban puanını geçen okullar arasında ilk 50’de genel lise yer almadı İlk 10’da İstanbul’dan okul bulunmazken öğrencilerin Sayısal-2 puanına göre Türkiye birincisi İzmir Fen Lisesi oldu

FEN LİSELERİ ÖN SIRALARI ALDI

ÖSS Sayısal-2 testlerine göre ilk 50 okul arasına 37 fen lisesi, 6 özel fen lisesi, 3 Anadolu lisesi, 1 de özel lise girdi İlk 50’de sınavla öğrenci alan İstanbul, Galatasaray ve Kabataş liseleri de yer alırken genel lise olmaması dikkat çekti İstanbul’un en başarılı okulu 13’üncü sırada yer alan İstanbul Lisesi oldu Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Türkiye 8’inciliği de dikkat çekti

HAKKARİ YİNE SONLARDA

Hakkari’den Yüksekova Lisesi 2 bin 530 lise arasında Sayısal-2 puan türünde bin 183’üncü, Hakkari Atatürk Lisesi bin 539’uncu, Hakkari Lisesi bin 582’nci olurken, ilin en başarılı okulu 554’üncülük ile Yüksekova Anadolu Lisesi oldu

ZİRVEDEKİ 20 OKUL

2 bin 530 lise arasında lisans bölümlerine girişte kullanılan 165 puan ve üstü alan öğrencilerin okuduğu ilk 20 lisenin başarı sıralaması şöyle:

1- İzmir Fen Lisesi

2- Ankara Fen Lisesi

3- Konya Meram Fen Lisesi

4- Aydın Fen Lisesi

5- Denizli Erbakır Fen Lisesi

6- Antalya Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi

7- Mersin Fen Lisesi

8- Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi

9- Muğla 75’inci

Yıl Fen Lisesi

10- Samsun Fen Lisesi

11- Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi

12- Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi

13- İstanbul Lisesi

14- Niğde Fen Lisesi

15- Çanakkale Fen

16- Batman Fen Lisesi

17- Balıkesir Ziraat Bankası Fen Lisesi

18- Samsun Özel Feza Fen Lisesi

19- Kastamonu Fen Lisesi

20- Malatya Özel Rahime Batu Fen Lisesi

--------------------------------------------------------------------------------

Sözleşmeli öğretmene müjde var

SÖZLEŞMELİ öğretmenin eşinden ayrı çalışmasına neden olan ‘özür durumuna bağlı yer değiştirme şansı verilmemesi’ durumu artık sona eriyor Milli Eğitim Bakanlığı, özür durumuna bağlık olarak yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin atanacağı okulların belirlenmesi için kontenjanların bildirilmesini istedi Öğretmenlerin yarı yıl tatili sonuna kadar yeni görev yerlerinde başlatılmaları planlanıyor

Kıvanç EL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com