Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
farklılıkları, kültür, toplumların

Toplumların Kültür Farklılıkları

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toplumların Kültür Farklılıkları

Toplumların kültür farklılıkları

Toplumdaki farklılıklar

Toplumları birbirinden ayıran kültürel özelliklerin bütününe kültürel

farklılık adı verilir Toplumda farklı kültürel grupların olması o toplumun kültürel

zenginliğini gösterir Kültürel farklılıklar da ancak kültürel hoşgörüyle geliştirilip

zenginleştirilir Toplumlar, kültürel farklılıklarını koruyup geliştirdikleri gibi ortak

kültürel özellikleri de geliştirmeye çalışırlar Bir ülkede farklı wwwfrmsinsinet kültürlerin birbirleriyle

kaynaşması kültürel benzeşmeyi geliştirir Özellikle kitle iletişim araçlarının

gelişmesi ve yaygın kullanılması, kültürlerin birbirlerini daha yakından tanımasını

sağlamıştır

Farklılıklarla birlikte yakınlaşma ya da benzeşme gerek ulusal gerekse de

uluslar arası kültürü zenginleştirir Örneğin; bir insanın gerek ana wwwfrmsinsinet dilini konuşması

gerekse de bir başka dili öğrenmesi kültürel yakınlaşmayı ve zenginliği gösterir

Bireylerin farklı kültürel özelliklere hoşgörü ve saygıyla bakmaları,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com