Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1830, ihtilallerinin, nedenleri, sonuçları

1830 İhtilallerinin Nedenleri Ve Sonuçları

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1830 İhtilallerinin Nedenleri Ve Sonuçları

1830 ihtilallerinin nedenleri ve sonuçları

1830 İhtilalleri :

Napolyon'dan sonra Fransa'da kurulan monarşik dönemin kralı olan X Şarl ve başbakanı Polinyak'ın

özgürlükleri kısıtlayıcı önlemler almaları; wwwfrmsinsinet/ özellikle de basın özgürlüğünü kısıtlamaları ve mutlakiyetçi Viyana

Kongresi kararlarını uygulamaları sonunda halk ayaklandı X Şarl tahttan indirildi Liberal olarak tanınan Lui Filip kral seçildi Fransa'da başlayan 1830 İhtilalleri daha sonra İngiltere, Hollanda, Belçika ve Norveç'e yansıdı

1830 İhtilallerinin Sonuçları :

* Fransa'da kısıtlanan haklar geri verildi ve yönetimde liberallerin etkisi arttı

* Yeni kral anayasaya bağlı kalacağına dair yemin etti

* İngiltere'de yapılan seçimleri liberaller kazandı

* Belçika, Hollanda'dan ayrılarak bağımsız oldu

* İsveç ve Norveç ayrılarak wwwfrmsinsinet/ bağımsız devletler haline geldiler

* Avrupa'da orta sınıf bazı haklar elde etmeye başladı

* 1830 ihtilalleri Avrupa'da liberal milliyetçi akımların güçlenmesini sağlamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com