Çocuklarda Kültürel Farklılıklar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuklarda Kültürel FarklılıklarÇocuklarda kültürel farklılıklar Kültürün çocuklara yansıması Her ülkenin kendine özgü yaşam biçimi, dili, dini, giyim tarzı vardır Bu öğeler kültürü oluşturur![]() Her ülkenin kendine özgü yöresel kıyafetleri vardır ![]() Yöresel kıyafetleri kimileri bayram kutlamalarında, özel günlerde, ibadet zamanlarında kimileri de günlük hayatta giyerler ![]() Ülkelerin damak tatları da birbirinden farklıdır Örneğin; Çinliler için yılan, çekirge gibi hayvanları yemek doğaldır italyanlar makarnayı çok tüketirler Makarna için farklı www frmsinsi net soslar üretmişlerdir![]() Ülkelerde kültür farklılıkları olsa da evrensel bazı davranışlar vardır Bunlardan biri okula gitmek, eğitim görmektir Tüm ülkelerde çocuklar eğitim görürler Çocukların günlük yaşamlarında birçok ortak yön vardır![]() Spor yapmak, oyun oynamak, resim yapmak, müzik dinlemek gibi etkinlikleri dünya üzerindeki bütün çocuklar yapmaktadırlar Tüm çocuklar okulda matematik, dil, beden www frmsinsi net eğitimi branşlarında eğitim görürler![]() |
|
|
|