Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
moleküllerinin, özellikleri

Su Moleküllerinin Özellikleri

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Su Molekülleri ve Özellikleri

Su Moleküllerinin Özellikleri Nelerdir?

Yaşam sıvısı yani diğer adıyla su bütün canlıların yaşaması için vazgeçilmez bir unsurdur

Renksiz, kokusuz ve tatsız bir yapıya sahiptir oda sıcaklığında sıvıdır 100 derecede kaynar 0 derecede donar

Su iki hidrojenden ve bir oksijenden oluşur

Bu iki molekül esasında gazdır ama bir araya geldiklerinde suyu oluştururlar Deniz seviyesinden yükseğe çıktıkça havada ki su molekülleri azalır Dünyanın dörtte üçü sudan oluşuru bu dörtte üçlük bölümün yüzde ikisi kutuplarda donmuş halde bulunur

Su renksizi olmasına rağmen içerisinde bulunan demir onu kahverengi gösterir Eğer suyun içinde yosun varsa su yeşil görünür

Kireçtaşı suyu türkuaz gösterirken bakır mavi gösterir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com