Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünce, perspektif

Perspektif Düşünce Nedir

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Perspektif Düşünce Nedir

Perspektif düşünce nedir

Günümüz insanlarının karşılaştığı gündelik konulardan biri klişeleşmiş olarak nitelendirdiğimiz düşüncedir Hemen hemen herkes aynı doğrultuda ki konuya farklılık getirebileceği gibi tek bir anlam yüklemesi gerçektende ilginçtirHalktan biri olarak herhangi bir toplulukta bulunduğumuz da insanların üzerinde iyi bir izlenim bırakmak için akıcı konuşmaktan ziyade etkileyici düşünebilmek gerekir

Hayat bir nevi üzerimize donanmış zamanla yarıştır çünkü dünyanın hangi tarafına gidersen git zamanla kısıtlıdır Gerçekten de insanların düşünemediği, kendisiyle birlikte olmadığı an yoktur…Yaratılış gereği sadece düşünüp eleştiri kabiliyetine sahip olan insan vardırÇoğu zaman anlam,kavrayış,yorumlama aynı olabildiği gibi içinde sakladığı farklı bir vurgu ,bakış açısı da değişken olabilmektedirörneğin; Doğanın varoluşu herkes için nesneldir fakat diğer taraftan reenkarnasyon dediğimiz olay kesinlikle öznel bir düşünce tarzıdır

Bütün ülkede mevsimler değiştikçe iklim koşulları da farklılaşır…Doğal olarak tabiat gereği insanların düşünceleri de mevsimler gibi sürekli değişkendir ve düşünebilmenin sınırı yoktur…

UNUTMAK SENİ

Bir kasaba da,

Sofra ya konan bir dilim ekmek gibiydi,

Unutmak seni

Bir geceydi,

Perdemi aralayan,

Sabahın arkasına saklanan güneşin doğmasıyla

Unutmak seni

Sonra ateşin korkup,

Kaçtığı bir kıyıya sığınan ıssız bir limandı

Unutmak seni

Yine seni düşünmek,

Zirvedeki bir dağa ilk kez ayak basmak kadar zor ,

Üstelik tehlikeli oyun gibiydi

Unutmak seni

Eşsiz bir doğada,

Yürürken bir karıncayla uğur böceğinin

Karşılaşması kadar özeldi

Unutmak seni

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com