|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışmalar, eğitim, gönüllüleri, türkiye, vakfının, yaptığı |
![]() |
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının Yaptığı Çalışmalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının Yaptığı ÇalışmalarTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının yaptığı çalışmalar TEGV Çalışmaları Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının yapmış olduğu çalışmalar şöyle sıralanabilir: İlk Eğitim Parkı, İstanbul'un Fatih ilçesinde 20 Nisan 1996 günü açılışı gerçekleştirilen Çukurbostan Eğitim Parkı;[2] ilk öğrenim birimleri ise; İstanbul Beykoz, Yeniköy ve Zeyrek Öğrenim Birimleri'dir ![]() ![]() İstanbul dışında yapılan ilk Eğitim Parkı, "Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı"'dır ![]() 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin ardından "Hayat Mahalleleri Projesi"'ni yaşama geçirilmiş ve Marmara Bölgesi'nde toplam 6 Hayat Mahallesi kurulmuştur ![]() 2000 yılı sonunda "Öğrenim Birimleri" ülke çapında yaygınlaşarak sayıları 49'a ulaşmıştır ![]() İlk Gezici Öğrenim Birimi "Ateş Böceği" de 2000 yılında park ve birimlerin bulunmadığı bölgelerde çocuklara eğitim desteği vermek üzere Anadolu yollarına çıkmıştır ![]() 2001 yılında; Eğitim Gönüllüleri kamuoyu nezdinde tanınırlığını artıracak iki büyük etkinlik gerçekleştirmiştir: 23 Nisan 2001 tarihinde bir televizyon kanalında üç gün süren "Bir Milyon Çocuk Eğitim Kampanyası" ile bağışçı ve gönüllü sayısı arttırılmış; hemen arkasından Haziran 2001 tarihinde gerçekleşen Beşiktaşlı futbolcu Şifo Mehmet'in Jübilesi ve Jübile gelirinin vakfa bağışlanması ile tüm Türkiye'de vakfın bilinirliği sağlanmıştır ![]() 2001 yılı sonunda Öğrenim Birimleri sayısı 63'e ve Gezici Öğrenim Birimi sayısı 5'e ulaşmıştır ![]() 2002 yılında Samsun ve Diyarbakır'la birlikte Eğitim Parkları sayısı 8'e, Öğrenim Birimlerimizin sayısı 64'e ve Gezici Öğrenim Birimleri sayısı ise 13'e ulaşmıştır ![]() 2003 yılında 12 Eğitim Parkı, 58 Öğrenim Birimi ve 17 Ateş Böceği ile ülkenin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olmuştur ![]() 2006 yılında faaliyetlerini yaygınlaştırmak, yerel talepleri karşılamak ve TEGV etkinlik noktasının bulunmadığı yerlerde ulaşamadığı çocuklara da eğitim desteği verebilmek amacıyla “İl Temsilciliği” uygulamasını başlatmıştır ![]() 2011 yılında 10 Eğitim Parkı, 52 Öğrenim Birimi, 3 İl Temsilciliği ve 21 Ateş Böceği ile 36 ilde faaliyetlerini sürdürmüştür ![]() kaynak: wikipedia |
![]() |
![]() |
|