|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakanlığı, değiştirmek, eğitim, geçti, giriş, harekete, için, milli, sınavını, üniversiteye |
![]() |
Milli Eğitim Bakanlığı Üniversiteye Giriş Sınavını Değiştirmek İçin Harekete Geçti. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milli Eğitim Bakanlığı Üniversiteye Giriş Sınavını Değiştirmek İçin Harekete Geçti.Milli Eğitim Bakanlığı üniversiteye giriş sınavını değiştirmek için harekete geçti ![]() 09 Şubat 2008 / 09:08 YÖK’e yeni başkan atanmasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı üniversiteye giriş sınavını değiştirmek için harekete geçti ![]() Ortaöğretime geçişte uygulanan sınav sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), YÖK Başkanı’nın değişmesiyle birlikte üniversiteye giriş sistemini değiştirmek için de harekete geçti ![]() (YÖGES) adı verilen yeni uygulamaya göre, üniversiteye girişte artık öğrenciler bir değil, dört sınav uygulanacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veli ve öğrencilerin neredeyse kabusu olan ÖSS’de, YÖK ve MEB işbirliği ile yeni bir düzenlemeye gidiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sınav sisteminde yapılması öngörülen değişiklikler şöyle: 10, 11 ve 12’nci sınıfların sonunda, öğrencilerin yıl boyunca gördüğü beden, müzik, resim dersleri dışındaki tüm dersleri kapsayan bir sınav yapılacak ![]() ![]() ![]() Yeni sistemle, tartışmalı katsayı problemi de çözülecek ![]() ![]() Sınav soruları, MEB ve ÖSYM tarafından ortak olarak hazırlanacak ![]() ![]() ![]() Üniversiteye girişte ilk aşamada yıl sonu sınavları yüzde 25, ÖSS ise yüzde 75 oranında etkili olacak ![]() ![]() Yıl sonlarında yapılacak olgunlaşma sınavı, iki güne yayılacak ![]() ![]() ![]() Meslek lisesi öğrencileri, temel alan derslerini genel lise öğrencileri kadar yoğun almadığı için, bu alanlarda 30-40 arasında daha az soru ile karşılaşacak ![]() ![]() ![]() Bakan Çelik sınav azalacak demişti Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha önce yaptığı açıklamada, ÖSS’nin kaldırılması ve her yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılarak yüksek öğrenime öğrenci alınması konusunda, “Eğer ÖSS sistemini ilköğretimde uyguladığımız SBS’ye benzetirsek, ki hükümetimizin programında bunun böyle olacağı ifade edilmektedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Milli Eğitim Bakanlığı Üniversiteye Giriş Sınavını Değiştirmek İçin Harekete Geçti. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milli Eğitim Bakanlığı Üniversiteye Giriş Sınavını Değiştirmek İçin Harekete Geçti.ÖSS`yi kaldırmak mümkün değil Siyasi partiler yaklaşan seçim öncesi çeşitli vaatlerle vatandaşın oyunu almaya çalışıyor ![]() ![]() Bütün partiler her sene bir buçuk milyondan fazla öğrencinin katıldığı ÖSS`yi değiştireceği veya kaldıracağı vaadinde bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖSS`yi kaldırma yerine `internet üzerinden yılda en az 3 kez yapma` düşüncesinde olan AK Parti, buna karşılık meslek lisesi öğrencilerine ÖSS`de uygulanan katsayının kaldırılacağı sözü veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() `Vaatler gerçekle bağdaşmıyor` ÖSS`nin `ideal bir sistem olduğunu söylemenin mümkün olmadığını, katsayı, sorulan sorular ve dayandığı temel paradigmalar bakımından` eleştirilebileceğini kaydeden Hasan Celal Güzel, `Ancak, bu sistem bir zaruret neticesinde ortaya çıkmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, `ÖSS kaldırılacak` vaatlerini `slogan` olarak niteliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınavda soru iptali yok ÖSYM Başkanı, 1 milyon 640 bin öğrencinin girdiği üniversite sınav sorularının iptaliyle ilgili dün itibarıyla kendilerine bir başvurunun gelmediğini açıkladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|