|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atasözleri, bilgi, bulabilir, miyim, sevgi, temalı |
![]() |
Bilgi Sevgi Temalı Atasözleri Bulabilir Miyim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgi Sevgi Temalı Atasözleri Bulabilir Miyim?Sevgi temalı atasözleri bulabilir miyim? *Sev beni,seveyim seni *Sev seni seveni hak ile yeksan ise,sevme seni sevmeyeni mısır'a sultan ise *Sevda geçer yalan olur, sonra sokar yılan olur *Seversen oğlunu sev, kız kendini sevdirir Ne sevgiye ne de nefrete yol açmamak dünya bilgeliğinin yarısıdır: hiçbir şey söylememek ve hiçbir şeye ınanmamak da öteki yarısı ![]() Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek buğzettiğine de Allah için buğzetmektir ![]() ![]() Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır ![]() Sevgi ile yorulmadan ilerleriz ![]() ![]() Sevgi her zaman ıstırap çeker, hiçbir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışır ![]() Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur ![]() Sevginin olduğu yerde hayat vardır ![]() Kalpler silahla değil, sevgi ve yüksek gönüllülükle yenilirler - Baruch Spinoza Eski sevgi paslanmaz ![]() Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir ![]() Her şeyin ortası makbuldür, sevginin de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum - Gabriel Garcia Marquez Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur ![]() Sevgi her zaman karşılık görür, kinde de ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|