Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gören, halkın, öfkesini

Halkın öfkesini Gören Var Mı?

Eski 11-12-2009   #1
delishhhh

Halkın öfkesini Gören Var Mı?

DÜN Ankara'dan gelen tören haberlerine bakıyorum Diğer kentlerden yansıyanlara bakıyorum Halk her yerde askerleri alkışlıyor, ancak siyasileri büyük bir öfkeyle protesto ediyor Dün İzmir'deydim ve bir bölümünü izlediğim Atatürk'e Saygı Yürüyüşü'nde bu tepkilerin bazılarına bizzat da şahit oldum Alsancak'ta Onuncu Yıl Marşı'nı söyleyerek yürüyen binlerce kişi, ''Ne Mutlu Türküm Diyene'', ''Mustafa Kemal'in Askerleriyiz'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' ve ''Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye'' sloganları attılar saatlerce Hadi burası İzmir, iliklerine kadar Atatürkçü, laik, vatansever, demokrat bir şehir, iktidara tepkiler o yüzdendir diyeceksiniz Ama öyle değil Ülkenin dört köşesinden yağan haberlerde benzer görüntüler vardı Hepsinin tepkisi aynı, tavrı aynıydı Halk kızgın, sinirli, öfkeli Demek ki, Ankara ne kadar görmezden gelirse gelsin, siyaset adına ortada çok ciddi bir sorun bulunuyor ve bu sorun artık bardaktan taşma noktasına kadar gelmiş durumda Sadece düne bakarak, halkı bu denli öfkelendiren algılamaları şöyle sıralayabiliriz: 1- Cumhuriyeti zayıflatmak için Ankara'da planlar yapılıyor düşüncesi 2- Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk devrimlerinin iktidar tarafından benimsenmediğinin düşünülmesi 3- Cumhuriyete yönelik tehditlerin arttığının görülmesi 4- Demokratik açılım adımlarının, PKK'lılara kucak açma gösterisine dönüşmesi 5- Adalette ve hukukta derin çatışmalar yaşanması 6- Yargı baskı altında tutuluyor düşüncesi 7- Demokrasi, barış, özgürlük söylemleri altında, demokratik sisteme darbe vurulduğunun düşünülmesi 8- Açılım sürecinin gizli saklı sürdürülmesi, içinde nelerin yer aldığının bilinmemesi 9- Meclis'te 10 Kasım'da Ata'yı konuşmak yerine, Kürt açılımının konuşulması Evet Halk, dün Yüce Önder'ini saygıyla ve minnetle bir kez daha andı Ama bunu yaparken, yığınla da mesaj verdi O mesajları kim nasıl aldı, izleyip göreceğiz bakalım
OSMAN GENCER

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com