![]() |
Kuranda Rüya Var Mı |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Kuranda Rüya Var MıEnfal Suresi 43
![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 5 ![]() ![]() Yusuf Suresi 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 41 ![]() ![]() Yusuf Suresi 43 ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 44 ![]() ![]() Yusuf Suresi 46 ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 100 ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 101 ![]() ![]() ![]() Enbiya Suresi 5 ![]() ![]() Saffat Suresi 102 ![]() ![]() ![]() ![]() Saffat Suresi 105 ![]() ![]() Fetih Suresi 27 ![]() ![]()
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kuranda Rüya Var Mı |
![]() |
![]() |
#2 |
b@ron
|
![]() Cevap : Kuranda Rüya Var MıRüya görmek Sual: Rüya görmek neye alamettir? CEVAP Rüyada çeşitli hikmetler vardır ![]() ![]() ![]() (Güzel rüya müjdedir ![]() (Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir ![]() (En doğru rüya seher vakti görülendir ![]() (Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz ![]() (Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar ![]() (Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar ![]() (Peygamberlik müjdelerinden salih [iyi] rüyadan başka kalmadı ![]() ![]() (Salih rüya, Peygamberliğin 46’da biridir ![]() (Rüyada kadın görmek hayra, deve korkuya, süt dine, yeşil Cennete, gemi kurtuluşa, hurma rızka delalet eder ![]() Rüya tabiri, ilim işidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da ![]() ![]() (Kötü rüya gören uyanınca sol tarafına üç defa tükürüp, şeytanın şerrinden ![]() ![]() ![]() (Güzel rüya gören, hemen ![]() ![]() ![]() (Rüyada başım kesildi, tabiri ne) diye sorana, Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Bu şeytanidir ![]() ![]() (Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki] (Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ ![]() (Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar ![]() ![]() Bir kadın, gördüğü rüyayı Peygamber efendimize anlatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun için rüyayı hayra yormalıdır! Rüya iyi ise, (hayırdır inşaallah) demeli, kötü ise, ( ![]() Görmediği rüyayı gördüm demek çok kötüdür ![]() ![]() Sual: Ölmüşkâfirler rüyada görülür mü? CEVAP Ölmüş kâfirlerin ruhları hapistir, rüyada görülmez ![]() ![]() ![]() Sual: Namaz kılan tesettürlü bir bayanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP Rüyada annemle ilişkiye giriyorum diyen salih erkekler de çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişahlardan birinin zengin hanımı, rüyada hacılarla ilişkiye girdiğini görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki siz de babanız için Kur'an okuyor dua vs ![]() ![]() Sual: Rüya dinde senet midir? CEVAP Hayır ![]() ![]() ![]() Sual: Ramazanda şeytani rüya görülür mü? CEVAP Görülmez ![]() ![]() Sual: Bazı kimseler, uykuda, rüyada, alemi misal ve hayalin suretlerini görerek, kendilerini büyük bir hükümdar veya yüksek mevki sahibi görür ![]() ![]() ![]() CEVAP İmam-ı Rabbani hazretleri Mektubatta buyuruyor ki: (Böyle rüyalar boş ve esassız değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun içindir ki, büyüklerimiz rüyalara ehemmiyet vermemiş, talebenin rüyasını tabir etmeye lüzum görmemişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sual: Rüya tabir kitapları ile insan rüyasını sağlıklı bir şekilde öğrenebilir mi? CEVAP Öğrenemez ![]() ![]() ![]() 1- Aynı rüya yorumlanışa göre değişir ![]() 2- Yaşlı - genç olmaya göre değişir ![]() 3- Zengin - fakir olmaya göre değişir ![]() 4- Kadın - erkek olmaya göre değişir ![]() 5- Salih - fasık ve bid'at ehli olmaya göre değişir ![]() 6- Âlim - cahil olmaya göre değişir ![]() 7- Gece, gündüz ve seher vakti görmeye göre değişir ![]() 8- Abdestli abdestsiz, cünüp olmaya göre değişir ![]() 9- Günlere, aylara, mevsimlere, göre değişir ![]() 10- Aç - tok yatmaya göre değişir ![]() 11- Hasta veya sağlam olmaya göre değişir ![]() 12- Evli - bekâr olmaya göre değişir ![]() 13- Âmir - memur olmaya göre değişir ![]() 14- Misafir, yolcu, mukim olmaya göre değişir ![]() 15- Mesleğine göre değişir ![]() Daha başka sebepler rüyaya tesir eder ![]() ![]() Resulullahı rüyada görmek Sual: Rüyada Peygamber efendimizi değişik şekillerde görmek neye alamettir? CEVAP Rüyada Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı âlimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine Onu görmek olur ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür ![]() ![]() (Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür ![]() ![]() (Beni rüyada gören, uyanıkken görmüş gibidir ![]() (Beni rüyada gören, Cehenneme girmez ![]() Not: Resulullah efendimizi rüyada görmek ile ilgili geniş bilgi, Peygamber Efendimiz maddesinde var ![]() Evliyayı rüyada görmek Sual: Şeytan, rüyada Resulullahın şekline giremediği gibi, Eshab-ı kiramın veya evliyanın şekline de giremez mi? CEVAP Evet, giremez ![]() (Rüyada beni gören, muhakkak beni görmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Şafii âlimlerinden Allâme Ceyli hazretleri de buyuruyor ki: Şeytan, Resulullahın şekline giremediği gibi, Onun vârisi olan, büyük veli zatların şekline de, giremez ![]() Görülmeyen rüya Sual: Görülmeyen rüyayı, gördüm diyerek anlatmak caiz midir? CEVAP Hayır, caiz değildir ![]() ![]() Yalan söylemenin caiz olduğu yerlerde böyle rüya anlatmak caizdir ![]() ![]() Fâsıkların rüyası
Sual: Salihle fasık kimsenin gördüğü rüyaların doğrulukları bakımından aralarında fark var mıdır? CEVAP Günah işleyenlerin rüyaları genelde yanlış olur ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Kuranda Rüya Var Mı |
![]() |
![]() |
#3 |
peri
|
![]() Cevap : Kuranda Rüya Var Mıçok özur dilerim bakmadım ![]()
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|