Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, ara, bilgi, hakkında, yönler

Ana Yönler Ve Ara Yönler Hakkında Bilgi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ana Yönler Ve Ara Yönler Hakkında Bilgi

Ana yönler ve Ara yönler hakkında bilgi

” YÖNLER “

Yön, belli bir noktaya göre, bir yerin bulunduğu yerdir Evimizin, okulumuzun, mahallemizin hangi tarafta yönde , bulunduğumuz noktaya göre yönünü söyleyerek tarif edebiliriz Örneğin, evimizin okulun neresinde olduğu sorulduğunda, ‘Okulun kuzeyindedir’ diye cevap veririz

Ayrıca, ilimizin, bölgemizin, yurdumuzun, komşularımızın bulundukları yerleri belirtirken de yönleri kullanırız

“yönler” , bir yerin bilinen başka bir yere göre, hangi tarafta olduğunu bilmemizi sağlamaktadır

Yönler, ana yönler ve ara yönler olmak üzere ikiye ayrılır Aradığımız yer, tam olarak ana yönün gösterdiği yerde olmayabilir O zaman, iki ana yönün arasındaki açıyı ikiye bölerek, ara yönleri bulabiliriz Ana ve ara yönler yardımıyla, aradığımız yerin tam yönünü buluruz

Dört ana yön vardır Bunlar kuzey, güney, doğu ve batıdır Ara yönler ise kuzeydoğu, kuzeybatı, güneydoğu ve güneybatıdır Bu yönler sayesin de herhangi bir yerin tam olarak nerede olduğunu saptamaktayız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com