Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
metallerin, özellikleri

Metallerin Özellikleri

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Metallerin Özellikleri

metal, metal nedir, metal ne demek, metal neye denir, metal hakkında, metal ile ilgili bilgiler, metal hakkında bilgi,

1 Metallerin hepsi (cıva elementi hariç) oda koşullarında katıdır

2 Bütün metaller parlaktır (Metalik parlaklık) Işığı yansıtırlar

3 Metaller sert ve yumuşak olabilir Sert olan metal yumuşak olanı çizer

4 Metaller, tel, levha ve toz haline gelebilir Metaller esnektir; eğilip bükülebilir

5 Elektrik ve ısıyı iletir

6 Soy metaller (altın, platin gibi) dışında diğer metaller havada paslanır

7 Metaller birbirleriyle bileşik yapmaz Ancak birbiri içinde eritilerek karıştırılabilirler ve alaşım oluştururlar

8 İki veya daha çok metal birbiriyle molekül oluşturmaz

9 Moleküllerin öz kütleleri büyük, erime noktaları yüksektir Örneğin, demir 1535 °C’de erir Yoğunluğu 7,8 g/cm3′tür

10 Metaller, daima elektron vererek (+) yüklü iyon (katyon) olmak ister Çünkü son yörüngelerinde 1, 2, 3 elektron barındırabilirler

11 Metallerin çoğuna (Na, Mg, Fe, Zn gibi) asitler etki eder Bunun sonucunda tuz oluşur ve hidrojen gazı açığa çıkar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com