Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başla, bitkilerde, çiçekli, döngüsü, hayat, hayvanlar, içindedir, ile, insanlar, tozlaşma

Bitkilerde İnsanlar Ve Hayvanlar Gibi Hayat Döngüsü İçindedir. Çiçekli Bitkilerde Tozlaşma İle Başla

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bitkilerde İnsanlar Ve Hayvanlar Gibi Hayat Döngüsü İçindedir. Çiçekli Bitkilerde Tozlaşma İle Başla

Bitkilerde insanlar ve hayvanlar gibi hayat döngüsü içindedir Çiçekli bitkilerde tozlaşma ile başlayıp döllenme, tohum oluşumu, meyve oluşumu, çimlenme, genç bitki oluşumu, büyüme, gelişme ve olgun bitkinin oluşması ile son bulan süreye hayat döngüsü denir

Çiçekli bitkilerde hayat döngüsü tozlaşma ile başlar

Örnek

Kış sonu toprağa ekilen domates tohumu baharda çimlenme sonucu filizlenir ve genç bitkiyi oluşturur Bir süre sonra bitki çiçek açar, çiçek olgunlaşır ve sarı renkli bu çiçek döllenmeye hazır hale gelir Polenlerin tozlaşma sayesinde dişi organa taşınmasıyla döllenme gerçekleşir ve zigot oluşur Oluşan zigot gelişerek embriyoyu oluşturur Oluşan embriyonun etrafında besin depo edilir ve koruyucu kabuk oluşur Bu sayede tohum (domates çekirdeği) oluşur Tohumun oluşmasından sonra domates çiçeğinin yaprakları dökülür ve dişi organın yumurtalığı gelişerek meyveyi oluşturur Yeşil renkli olan küçük domatesler gelişimini tamamlayarak büyür Büyüyen yeşil renkli domates bu andan itibaren olgunlaşarak kırmızı renkli olur

Örnek

Bezelye bitkisinde tozlaşma ve döllenme sonucunda tohum ve meyve oluşur Bezelye bitkisinde tohum toprağa düşer ve uygun şartlarda çimlenir Çimlenen bezelye bitkisinin önce kökü oluşur Ardından bitkinin gövde ve yaprakları oluşur Kök, gövde ve yaprakları oluşan bezelye bitkisinin çiçeği oluşur ve olgunlaşan bezelye bitkisi tekrar tozlaşma yaparak döllenir ve döllenme sonucu tohum ve ardından meyve oluşur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com